21 Eylül 2024 Cumartesi

'Soykırımcıya karşı mücadelemiz tutsak edilemez'

Bir aydır tutsak olan Filistin İçin Bin Genç üyesi beş gencin serbest bırakılması için yapılan eylemde, hiçbir saldırının Filistin halkıyla dayanışmanın önüne geçilemeyeceği kaydedildi. 

İşgalciye ve onun işbirlikçilerine karşı savaşarak kendi topraklarını geri almak için mücadele eden Filistinliler başta olmak üzere, Filistin'in sesi olmaya çalışırken ABD, Lübnan ve Mısır'da tutuklanan; Filistin davasını bu topraklarda savunduğu için tutsak edilen beş devrimci için İstanbul Şişhane meydanında basın açıklaması yapıldı. Filistin İçin Bin Genç'in çağrısıyla düzenlenen eylemde, soykırıma karşı mücadelenin tutsak edilemeyeceği kaydedildi. 

'ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN'
Devasa Filistin  bayrağı ve tutsak edilen gençlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde; "Dilan'ı Kemal'i, Bengisu'yu, Mazlum'u Yılmaz'ı alacağız! İsrail'le tüm ilişkiler kesilecek" ve "Tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılsın" pankartları açıldı. 

'BİR SOYKIRIMA DÖNÜŞMÜŞTÜR'
Basın metnini okuyan Eda koçak, 75 yıldır Filistin topraklarının emperyalizmin ileri karakolu NATO'nun bekçisi İsrail tarafından işgal altında olduğunu kaydetti ve "Onurlu Filistin halkı ise on yıllardır süren bu işgal ve soykırıma karşı tanklara taş, bombalara sapan oluyor ve her şeye rağmen şanlı direnişlerini sürdürüyorlar. Bugün saldırılar, her gün Filistin halkına bombaların yağdığı, tüm insani desteğin engellendiği ve koca bir halkın açlık ve susuzlukla baş başa kaldığı bir soykırıma dönmüştür" dedi. 

'ÖZGÜRLÜK KAVGAMIZ DÖRT DUVARA SIĞMAZ'
Filistin İçin Bin Genç'in yaptığı eylemleri hatırlatan Koçak; MÜSİAD, TÜSİAD, Zorlu Holding önünde eylem yaptıklarını, hükümet ve sermayedarların işbirliğini teşhir ettiklerinin altını çizdi. Bu gücü Filistin'de direnenlerin cesurluğundan ve meşruluğundan aldıklarını söyleyen Koçak, beş kişinin bir aydır tutsak olduğunu söyledi ve ekledi: "Bilinsin ki soykırımcıya karşı mücadelemiz tutsak edilemez. Bilinsin ki Filistin'den 5 gence özgürlük kavgamız dört duvara sığmaz."

'İSRAİL'LE İLİŞKİLERİ İFŞA ETTİK VE KAZANIM ELDE ETTİK'
Koçak, "Aylarca İsrail İle ticaret inkar edilirken ticareti ifşa ettik ve bir kazanım elde ettik. 5 arkadaşımız gözaltındayken cumhurbaşkanı Erdoğan 9.5 milyar dolarlık ticari ilişkiyi kendi ağzıyla itiraf etti. Sözde ticari ilişki bitmişken Türkiye limanlarından kalkan gemiler ikinci bir limana uğrayarak Ashdoa gittiğini biliyoruz. Yine günler önce öğrendik ki aylardır yakasında olduğumuz Zorlu Holding, İsrail'in enerjisinin büyük bir çoğunluğunu sağladığı elektrik santrallerini satmaya karar verdi. Aynı zamanda Türkiye'nin NATO ülkesi olması dolayısıyla askeri, diplomatik ilişkileri askıya alamayacağını ve almadığını biliyoruz. Kürecik ve incirlik üsleri hala işgalciyi koruyor. Aynı zamanda Türkiye'de belli üniversitelerin İsrail üniversiteleriyle akademik ilişkilerine devam etmekte olduğunu biliyoruz" dedi. 

'FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜK SESİNİ BÜYÜTEN ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN'
Bu ülkenin topraklarının bereketli olduğunu vurgulayan Koçak, şunları söyledi: "Sizler çeşitli baskı ve caydırma politikalarıyla önümüze çıksanız da biz özgür Filistin diyerek koyulduğumuz yoldan geri dönmeyeceğiz. Filistin halkı açlıkla, susuzlukla öldürülürken, bombalarla, silahlarla katledilirken düşmana ekonomik katkı sunduğunuzu teşhir ettiğimiz için tutsak etmeye çalıştığınız zindanlar bizleri yıldıramayacak. Bin gence, yüreği Filistin ile atan onurlu bir halka kelepçeleriniz yetmeyecek. Duyuruyoruz: Artık daha fazlasını istiyoruz. Ticareti kesmek yetmez, İsrail ile bütün askeri ve diplomatik ilişkiler kesilsin, İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılsın. Filistin'in özgürlük sesini büyüten arkadaşlarımız 1.ay tutuk itirazı ile serbest bırakılsın."