28 Eylül 2024 Cumartesi

Soylu: Sınıra 1000 özel hakeratçı yerleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu helikopterle Yunanistan sınırında uçarak mültecilerin durumunu izledi. Soylu, "140 bin mülteci sınırdan geçti" yönündeki açıklamalarının, yetkililer tarafından teyid edilmediğini söyleyen gazeteciyi de suçladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırında helikopterle uçuş yaparak mültecilerin durumunu izledikten sonra, açıklama yaptı. 

Ardından açıklama yapan Soylu, "Gitmek isteyen gidiyor. Geçmek isteyen rahat bir şekilde geçiyor"  dedi.

Yunanistan'ı Cenevre Sözleşmesi'ne ve İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uymamakla suçlayan Soylu, mültecilerin kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Sınırdaki önlemleri arttıracaklarını da açıklayan Soylu, "Yunanistan'ın mültecileri geri itmesini önlemek için Meriç sınırına 1000 Özel Harekat Polisi konuşlandıracağız. Zodyak botlarıyla beraber artık insanlara kötü muamele edenlere imkan tanınmayacak" dedi.

Göçmenler konusunda Türkiye'nin ortaya koyduğu politikaları görmezden gelen Soylu, AB ülkelerini eleştirerek, mülteci geri kabulüne ilişkin 18 Mart Mutabakatı'nın kara sınırlarını değil Yunan adalarını kapsadığını savundu.

VERDİĞİ RAKAMIN TEYİT EDİLEMEDİĞİNİ SÖYLEYEN GAZETECİYİ HEDEF ALDI
140 bin mültecinin sınırdan geçtiği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak soru sormak isteyen Tele1 muhabirini hedef alan Soylu, "İçişleri Bakanı yalan söylüyor yani" diye azarladı. 

Yetkililere sorduklarında bu rakamın doğrulayan yanıtlar alamadıkları yönündeki yanıt üzerine de Soylu, gazeteciye "Yalan söylüyorsunuz" dedi.

Daha da ileri giden Bakan Soylu, gazeteciyi Türkiye aleyhine Yunanistan'a hizmet etmekle suçladı, "Sen Yunan askerleriyle beraber takip et" dedi.