28 Eylül 2024 Cumartesi

Soylu'dan akıl almaz iddia: İBB çalışanlarının kimisi dağda

İBB çalışanlarının yasadışı örgütlere üye oldukları iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, 1668 kişinin araştırmaya alındığını, 1163 kişinin irtibat ve iltisaklı olduğunu ancak 505 kişinin kimisinin dağda olduğunu iddia ederek kamuda çalışamayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de (İBB) çalışanların "örgütle ilişkisi olduğu" iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Soylu'nun açıklaması sırasında arka ekranda yayımlanan görüntülerde İBB'de çalışanların isimleri ve bilgileri verilerek hedef gösterildi.

Soylu, Kürdistan'da halkın seçtiği seçilmişlerin tutuklanması ve belediyelere kayyum atanarak gasp edilmesini bir kez daha savunarak "kanunları kullandıkları için eleştirildiklerini" öne sürdü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kayyumla gasp edilmesinin ardından yaşanan yolsuzlukları atanan başkanın lüks harcamalarını da yok sayan Soylu, halkın seçtiği Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'da hedef alarak "O ve O'nun gibilere dokunulmasın, istedikleri gibi PKK/KCK'ya hizmet edebilsinler istiyorlar" diye öne sürdü.

Soylu, toplam soruşturma döneminde 25 bin 361 kişinin işe alındığını, bin 668 kişinin araştırmaya alındığını, bin 163 kişinin hepsinin örgütle irtibat ve iltisak iddiası olduğunu öne sürdü. Ancak 505 kişinin tamamının kamuda görev yapmasına engel teşkil edecek nitelikte olduğunu iddia eden Soylu, hızını alamayıp bu kişilerin kimisinin dağda olduğunu da öne sürdü.