21 Eylül 2024 Cumartesi

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden katliamın yaşandığı yerde anma

Suruç katliamının 9. yılı programı kapsamında Suruç'ta bir takım temaslarda bulunan Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Belediyesi Eşbaşkanlarını ziyaret ederek 33'lerin anısını yaşatmak için istekte bulundu. Ardından Suruç şehitlerinin mezarı ziyaret edildi, son olarak da katliamın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi'nde anma yapıldı, düş yolcularının mücadelesinin sürdürüleceği vurgulandı. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç programını Urfa'da belediye ziyaretiyle başlattı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Beycan Taşkıran'ın da eşlik ettiği ziyarette yapılan konuşmalarda Amara Kültür Merkezi'nin geri almak için yürütülecek mücadele konuşuldu. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Amara Kültür Merkezi içinde anıt ve 33 düş yolcusunun adını yaşatmak için düzenlemeler yapılmasını istedi. Suruç Belediyesi Eş Başkanları Ayten Kaya ve Müslüm Baran da 33 düş yolcusunun anısı yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. 

ORTAÇ: MUHAKKAK KAZANACAĞIZ
Belediye ziyaretinin ardından mezar, son olarak da Amara Kültür Merkezi ziyaret edildi. Amara Kültür Merkezi'nde patlamanın olduğu alandaki ağaca çiçek bırakıldı, kısa bir anma yapıldı. Saygı duruşunun ardından SGDF üyesi Mazlum Oruç, 33 düş yolcusunu düşleri, anıları ve mücadelesinin Türkiye Kürdistan ve dünyanın birçok yerinde yaşadığını kaydetti. "Onlar burada ölümsüzleşti" diyen Ortaç, Suruç şehitlerinin düşlerini Amara Kültür Merkezi'nin bahçesine gömmek isteyenlere karşı 9 yıldır amansız bir mücadele yürüttüklerini ve muhakkak kazanacaklarını söyledi. 

AYDIN: DÜŞ YOLCULARI YOLUMUZU AYDINLATIYOR
Oğlu Çağdaş'ı yitiren ve kendi de katliamdan yaralı kurtulan Feti Aydın ise yarın da bir anma düzenleyeceklerini duyurdu. 9 yıldır düş yolcuları için adalet mücadelesi verdiklerini hatırlatan Aydın, "Tam burada barbar IŞİD katilleri tarafından 33 düş yolcumuz elimizden alındı, yüzlerce yaralımız oldu. Burada bir barış köprüsü oluştu, bizim kanlarımız birbirine karıştı. Kobanê'nin yoksul çocuklarıyla, Türkiye'deki çocukların kanları birbirine karıştı. Bu barış köprüsünü sonuna kadar savunacağız. Her zaman bu köprü bizim ideallerimizi gerçekleştirmemizin yolu, yöntemi olacak. Birleşik mücadeleyi de bu köprü vasıtasıyla öreceğiz. Düş yolcularımıza sözümüz var onların bıraktığı yerden mücadeleyi yükselteceğiz. Düş yolcuları yolumuzu aydınlatıyor" ifadelerini kullandı.