10 Ekim 2024 Perşembe

Tay mahallesinde çatışmalar gece boyunca sürdü

Tay mahallesinde İç Güvenlik Güçleri ile ateşkes kararına uymayan Difaa El Weteni çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Sivilleri hedef alan çeteler, ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı.

Difaa El Weteni çetesinin saldırılar gerçekleştirdiği Tay mahallesinde gece boyunca yoğun çatışmalar yaşandı.

Dün yapılan görüşmeler sonucunda sürekli ateşkes kararı alınmasına rağmen, Difaa El Weteni çeteleri İç Güvenlik Güçleri'ne (Asayiş) yönelik saldırılarını sürdürdü.

Tay mahallesinde zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Edinilen bilgiye göre; çetelerin bir sokağa döşediği mayın patladı.

Tay mahallesinin büyük bölümünde denetim sağlayan Qamışlo Asayişi, arama tarama faaliyetleri esnasında çetelere ait çok sayıda silah ve mühimmat buldu.

Difaa El Weteni çeteleri, Tay mahallesinde kurulan İç Güvenlik Güçleri kontrol noktalarından birine saldırı düzenledi. Ebas Elawî Okulu yakınındaki asayiş güçlerine saldıran çeteler, RPG roketatar kullandı.

Asayiş güçlerinin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada, saldırgan grup etkisiz hale getirildi.

ASAYİŞ'TEN HALKA ÇAĞRI
İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Qamişlo'da son duruma ilişkin açıklama yaptı. DSG ve Rus askeri polisi gözetiminde gerçekleştirilen görüşmelerde ateşkes kararı alınmıştı. İç Güvenlik Güçleri, karara ilişkin açıklamasında "DSG ve Rusya'nın güçlerimize yönelik herhangi bir saldırı olmayacağını garanti etmesi üzerine daimi ateşkes ilan edilmiştir. Difa El Weteni çetelerinin vahşi saldırıları nedeniyle evinden çıkmak zorunda kalan Tay mahallesi sakinleri yarından itibaren evlerine geri dönmek için güvenlik noktalarımıza müracaat edebilirler. Tay mahallesi, eş yaşam ve halkların kardeşliği projesinin hayat bulduğu nadide bölgelerden biridir" denildi.

İç Güvenlik Güçleri'nin halkın güvenliğini sağlamak için görev başında olduğu vurgulanan açıklamada "Güvenli ve onurlu bir yaşamın korunması için en ağır bedelleri ödemeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" ifadeleri yer aldı.

ÇETELER SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR
Asayiş karşısında ağır darbe alan Difaa El Weteni çeteleri, mahalledeki sivilleri hedef almayı sürdürdü. Çeteler, Tay mahallesindeki yenilgilerinin ardından sık sık sivillerin bulunduğu alanları taradı.

Dün de Şeyh Eyyub el Yesari ve Khalia al Yesari çeteler tarafından hedef alındı.