9 Ekim 2024 Çarşamba

TKŞ: İşgal saldırısını asla kabul etmeyeceğiz

Rojavalı komünistler, Serêkanîyê ve Girê Spî'nin işgalinin yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Biz Serêkanîyêliler olarak, kentimize yönelik işgal saldırısını asla kabul etmeyeceğiz. Topraklarımızın özgürleştirilmesi için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) sömürgeci Türk devletinin Serêkanîyê ve Girê Spî'yi işgalinin 5. yıldönümü dolayısıyla Hesekê'de basın açıklaması düzenledi. TKŞ binasında yapılan açıklamayı okuyan Ehmed Xidir, "İşgal ve halka yönelik suçlar devam ederken, halkımızın işgal
düzenine karşı mücadelesi sürüyor" dedi.

Faşist Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırısını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü olan 9 Ekim tarihinde başlattığını hatırlatan Xidir, işgalden sonra yaşanan sorunları vurguladı: "5 yıl önce Serêkanîyê ve Girê Spî kentlerimiz talan edildi. Uluslararası güçlerin sessiz kaldığı bu saldırı sonucunda, topraklarını terk etmek zorunda kalan onbinlerce insanımız göçmen haline getirildi. İki kentte halkımızın evleri ve toprakları talan edildi. Binlerce kişinin mülküne el konuldu. Kent içinde 6 bine yakın ev ve 1700 işyerine el konuldu. 60 köy tamamen boşaltıldı. Tarihi mekanlar yok edildi. Türk devleti ve çeteleri, 1 milyon kişinin yaşadığı Hesekê'ye su sağlayan Elok Su İstasyonu'nu kapattı."

30 bine yakın insanın kamplarda kentlerine dönecekleri günü beklediklerini kaydeden Xidir, çetelerin halka yönelik işkence, tecavüz ve katliamlarının sürdüğünü vurguladı. Xidir şunları ifade etti: "Türk devleti, son dönemde Filistin ve Lübnan halklarına yönelik işgal saldırısını sürdüren işgalci İsrail devleti gibi, katliamlar gerçekleştiriyor. Bir soykırım saldırısı devam ettiriliyor. Dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen işgal saldırıları ile zulüm düzeni Ortadoğu'nun her yerine yayılıyor."

Xidir, şöyle devam etti: "Biz Serêkanîyêliler, kentimize yönelik işgal saldırısını asla kabul etmeyeceğiz. Topraklarımızın özgürleştirilmesi için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Türk devleti ve çetelerinin bölge halkına yönelik zulmüne, kentimizi işgalden kurtararak son vereceğiz. Rojava devrim topraklarını asla terk etmeyeceğiz. Halkların eşit özgür ve gönüllü birliğine dayanan özerk yönetim sistemimizi sonuna kadar savunacağız."

Eylem "Bimre pergala dagirkerîyê ya mêtingehkar (Kahrolsun sömürgeci işgal düzeni)", "Bijî berxwedana gelan" ve "Bijî şoreşa Rojava" sloganları ile sona erdi.