9 Ekim 2024 Çarşamba

ESP 4. Olağan Genel Kongresini topluyor

"Atılımı yükseltelim, özgürlüğü kazanalım" şiarıyla gerçekleşecek olan 4. olağan genel kongresine çağıran ESP, "Bir ucu Filistin'de, bir ucu Rojava'da, bir ucu Taksim direnişinde, bir ucu Van serhildanında, bir ucu bugün yükselen genç kadın isyanında, bir ucu işçi direnişleri, grevlerinde, bir ucu ekolojik yıkıma karşı mücadelede, bir ucu gençlik öfkesinde biriken özgürlük arayışını büyütme göreviyle karşı karşıyayız" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), ekim sonunda 4. olağan genel kongresini topluyor. Kongrenin 27 Ekim'de Ankara'da TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasında "Atılımı yükseltelim, özgürlüğü kazanalım" şiarıyla gerçekleşeceğini duyuran ESP, tüm ezilenlere çağrı yaptı.

ESP, şu ifadeleri kullandı: "Dünyada ve coğrafyamızda ezen ve ezilen sınıflar arasındaki çelişkinin en keskin, en acımasız günleri yaşanıyor. Bir tarafta bütün çürümüşlüğüyle kapitalist sömürü düzeni ve onun kıyımcı, katliamcı faşist rejimleri, yeni faşist hareketleri duruyor. Diğer tarafta işçi sınıfı ve ezilenlerin yoksulluğa, işsizliğe, tırmanan toplumsal eşitsizliğe, katliamlar ve faşist yasaklara karşı isyanı birikiyor. Bir ucu Filistin'de, bir ucu Rojava'da, bir ucu Taksim direnişinde, bir ucu Van serhildanında, bir ucu bugün yükselen genç kadın isyanında, bir ucu işçi direnişleri, grevlerinde, bir ucu ekolojik yıkıma karşı mücadelede, bir ucu gençlik öfkesinde biriken özgürlük arayışını büyütme göreviyle karşı karşıyayız. Örgütlenmek, ezilenlerin birleşik direnişini büyütmek, birleşik mücadele mevzilerini güçlendirmek bugün karşı karşıya olunan yok etme saldırılarına verilecek en büyük cevaptır. Bu tarihsel sorumlulukla 4. Olağan Genel Kongremize gidiyoruz. Partiyi örgütleme, birleşik mücadeleyi yükseltme iddiamızı büyütüyoruz. Kökleri derin, yüreği genç, adımları dik bir yürüyüş bu. Bu yürüyüşte tüm yoldaşlarımızı ve mücadele dostlarımızı omuz başımızda olmaya çağırıyoruz."