21 Eylül 2024 Cumartesi

TAYAD'lı Aileler'den Nurettin Kaya için Taksim Meydan'da eylem

Nurettin Kaya'nın ölüm orucu direnişinin 219. gününde olduğunu kaydeden TAYAD'lı Aileler taleplerinin kabul edilmesini istedi. Anne Durdu Kaya'nın da aralarında olduğu TAYAD'lı Aileler yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Ölüm orucu direnişinin 219. gününde olan Nurettin Kaya için TAYAD'lı Aileler Taksim Meydanı'nda açıklama yaptı. "Kuyu tipi hapishanelere karşı Nurettin Kaya'nın ölüm orucu direnişi 219. gününde. Nurettin Kaya'nın tüm talepleri kabul edilsin. Kuyu tipi tecrit hücreleri kapatılsın" pankartının açıldığı eyleme Nurettin Kaya'nın annesi Dudu Kaya da katıldı. 

"AKP-MHP iktidarı bu ülkede kendine muhalif olan herkesi hapishaneye tıkmak istiyor. Teslim almak istiyor. Teslim alamadıklarını hapishanelerde katletmek istiyor. Nasıl TAYAD'lı olarak F Tipi Hapishanelerini parçaladıysak, kuyu hapishaneleri de parçalayacağız. Bu hapishaneleri yapanları o kuyu tiplerine bizler gömeceğiz" denilen eyleme polis saldırdı. 

TAYAD'lı Aileler yerde sürüklenerek gözaltına alındı, bu sırada "Nurettin Kaya onurumuzdur" sloganı attı.

Nurettin Kaya'nın annesi Dudu Kaya ise "Benim oğlum ölüyor. Yavrum ölüyor" diye tepki gösterdi. Anne Kaya da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.