28 Eylül 2024 Cumartesi

Tecride karşı Gemlik yürüyüşü: 6 Şubat'ta Yüksekova ve Kızıltepe'de start verilecek

PKK Lideri Öcalan'a yönelik mutlak tecridin sona ermesi için "Çözüm İçin İmralı'ya Yürüyoruz" şiarıyla 6 Şubat'ta Yüksekova ve Kızıltepe olarak iki koldan yürüyeceklerini duyaran demokratik kurumlar, yürüyüşün 15 Şubat'ta Gemlik'te sonlanacağını kaydetti.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve demokratik kurumların katılımıyla Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Binasında basın toplantısı düzenlendi.

Tecride karşı eylem programının paylaşıldığı toplantıda, Berdan Öztürk Kürtçe konuştu.

Ardından TUAD FED yöneticisi Safiye Akdağ, açıklama yaptı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecride dikkat çeken Akdağ, "Sayın Öcalan'a karşı geliştirilen, hiçbir hukuki ve ahlaki dayanağı olmayan mutlak tecrit devam ettikçe Türkiye, içinde bulunduğu ekonomik, siyasal ve toplumsal kriz halinden kurtulamayacaktır. Çünkü İmralı tecridi Kürt sorununda çözümsüzlük anlamına gelmekte, çatışma ve şiddet ortamının devam etmesini sağlamakta ve ülke bundan zarar görmektedir. Sayın Öcalan şahsında büyük bir çözüm iradesi, Türkiye'nin toplumsal barışı tutsak edilmiştir. Halkların özgür geleceği ipotek altındadır. Derinleşen tecrit derinleşen bir faşizmi doğurmakta, mevcut sorunları içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir" dedi.

Milyonların Öcalan üzerindeki tecride son verilmesini istediğini kaydeden Akdağ, HDP milletvekillerinin Adalet Bakanlığı önünde yaptıkları Adalet Nöbetini hatırlattı. Bu çerçevede çözüm talebini ortaya koymak için "Çözüm İçin İmralı'ya Yürüyoruz" şiarıyla Gemlik'e yürüme kararını aldıklarını duyuran Akdağ, şöyle devam etti: "6 Şubat'ta Kızıltepe ve Gever olarak iki koldan yürüyüşümüzün startını verip 15 Şubat'ta Gemlik'te sonlandıracağız. Bu yürüyüş tecride ve çözümsüzlüğe karşı bir adalet arayışıdır ve bu çabamız avukat görüşmeleri başlayana kadar kesintisiz devam edecektir. Bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Talebimiz oldukça nettir; Sayın Öcalan üzerindeki hukuksuzluk son bulmalı, avukatlarıyla görüşmesi sağlanmalıdır. Sayın Öcalan'a yönelik geliştirilen uluslararası komplonun yıl dönümünde tecrit politikasının muhataplarına mesajımızı en güçlü bir biçimde vereceğiz.

Sayın Öcalan bizler için demokratik çözüm umududur. Bu umudu tecrit karanlığından çıkarmak, özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz. Tüm halkımızı barış, özgürlük ve demokrasi iradesine sahip çıkmaya, bütün demokratik çevreleri de yapacağımız yürüyüşe destek olmaya çağırıyoruz."