28 Eylül 2024 Cumartesi

TKŞ: And olsun ki Ahmet ve Firat yoldaşın hesabını soracağız

MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in izinden yürüyerek hesap soracaklarını ve mücadeleyi yükselteceklerinin altını çizen TKŞ, "Onlar zafer yeminimizdir. Komünist önder 'Kızıl Komutan' Ehmet Şoreş Ölümsüzdür. Gençliğin kızıl yıldızı genç komutan Firat Newal ölümsüzdür" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş ve MLKP komutanı Firat Newal'ın izinden yürüyeceklerini kaydetti. İki komünist önderin ölümsüzleşmesinin derin acısını ve öfkesini yaşadığını belirten TKŞ'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ehmet Şoreş yoldaşı yıllarca hem cephelerin en önünde, hem devrimin inşasında verdiği emeklerden tanıyoruz. Ehmed yoldaş Türkiye, Kürdistan, Ortadoğu ve Dünya devriminin komünist önderlerinden olduğu kadar siyasi, ideolojik, teorik ve askeri olarak Rojava devrimimizin de önder bir kadrosudur. Derinlikli ideolojik, felsefik ve politik ve askeri olarak varlığımıza ilham katan komünist önder Ehmed Şoreş bir taraftan devrimin savunulması için büyük emekler verirken diğer tarafta sözünü ve eylemini birleştiren ve Rojava devrim topraklarımızın özgürleştirilmesinin hemen hepsinde yer alarak fedai bir komutan ve savaşçı pratiği gösterdi.

Cizir bölgesinin tamamını özgürleştiren şehid Rubar Qamişlo hamlesi, Hol, Şeddat, Tişrin, Minbiç, Rakka gibi aynı zamanda Arap coğrafyasının DAİŞ işgalinden kurtarılmasında çok büyük bir rol oynadı. Aynı zamanda komün ve meclis inşalarından tutalım devrimin inşasının farklı boyutlarında yer aldı. Fikirleri ile, teorik derinliği ile, düşman karşısında ki net tutumu ile, antikapitalist, antiemperyalist bilincin geliştirilmesine kadar bu gün komünist hareketimizin gelişimine çok değerli katkılar sundu. O aynı Baran Serhed gibi devrimimizin komünist tarihi, geleceği ve damarı idi. Ehmed yoldaş aynı zamanda Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'de ki komünist hareketlerin güçlü eleştirisi ile Marsizim, komünizm ve sosyalizm ideolojisini en doğru temelde halkla ve devrimle buluşturmanın öncüsü oldu. Sadeliği, mütevaziliği, inancı ve sınıf kini ile, halk sevgisi ile tam bir söz ve eylem birliği sağladı.

Bir taraftan devrimi her boyutu ile savunurken, diğer taraftan devrimimizi sosyalist komünist fikirler ile buluşturmanın öncülerinden biri oldu. Keza Firat yoldaş çok genç yaşına rağmen çok büyük emekler sundu. Partisi MLKP'nin açıkladığı gibi tam bir mütevazilik, sadelik ve emekçilik ile tanıdık Firat yoldaşı. Devrim topraklarından bir çok özel savaş yöntemleri ile topraklarımız insansızlaştırılmaya çalışılırken, İnsanlar yönünü Avrupa verirken Firat yoldaşın yüzünü özgür dağlara ve akabinde devrim topraklarımıza vermesi çok değerlidir. O bilincini ve eylem gücünü Avaşin yoldaşlardan aldı. Bütün teknik, taktik yeteneklerini devrimin savunulmasına ve inşasına sundu.

Nasıl ki Baran Serhad yoldaşa yönelik saldırı irademizi, inancımızı kararlılığımızı kıramadıysa, Ehmed ve Firat yoldaşlara yönelik saldırıda devrimimizin ve komünist hareketin iradesini kıramayacaktır. And olsun ki onların mücadelesini ve hayallerini zafer yeminine çevirdik. And olsun ki Ehmed Şoreş yoldaşın 34 yıllık iradesi, kararlılığı, inancı, yarattığı politik, ideolojik, teorik perspektifler varlık temelimiz olacak. And olsun komünist önderimiz, kızıl komutanımızın izinden mücadelemizi ve savaşımızı zaferle taçlandıracağız. And olsun ki onların gülüşü, umudu ve inancı daha güçlü yürüme irademiz olacak.

Biz Komünist Devrimci Hareket olarak Ehmed ve Firat yoldaşları bir kez daha anıyor ve değerli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Ehmed ve Firat yoldaşlar şahsında bütün devrim şehitlerimizi bir kez daha anıyor zafer sözümüzü yineliyoruz. Onlar zafer yeminimizdir. Komünist önder 'Kızıl Komutan' Ehmet Şoreş Ölümsüzdür. Gençliğin kızıl yıldızı genç komutan Firat Newal ölümsüzdür."