11 Ekim 2024 Cuma

TKŞ: Türk devletini Efrîn'den kovacağız

TKŞ, Efrîn'in Türk devleti tarafından işgalinin üçüncü yılında açıklama yaptı, "Faşist sömürgeci Türk Devleti'ni topraklarımızından kovacak ve işgal edilen alanlarımızı özgürleştireceğiz. Bu tarihsel süreçte halklarımıza 18 Mart'ta alanlara çıkmaları ve işgalcilere karşı direniş ateşini gürleştirmeleri çağrısı yapıyoruz" denildi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Efrîn'in Türk devleti tarafından işgalinin üçüncü yılında yazılı açıklama yaptı.

"Efrîn direniş ruhuyla sömürgecileri yeneceğiz" denilen açıklamada, 20 Ocak 2018 tarihinde Amerika ve Rusya'nın onayıyla Efrîn'e yönelik işgal saldırısı başlatıldığı hatırlatıldı. Türk devletinin, Kürt halkına karşı NATO'nun bütün tekniğini kullandığı saldırısında 58 gün süren direnişin ardından 18 Mart'ta Türk devleti ve çeteleri tarafından Efrîn'in işgal edildiği belirtildi.

300 bini aşkın insanın göç etmek zorunda kaldığı işgal saldırısının ardından Efrîn'in doğası ve tarihinin talan edildiği, demografisinin değiştirildiği, siviller kaçırıldığı ve katledildiği hatırlatıldı.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırısı ile DAİŞ çetelerinin başkenti Rakka'nın özgürleştirilmesine karşı hamle yapmak istediğini kaydeden TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Türk Devleti yine bu saldırı ile devrimimizin Ortadoğu'ya doğru genişlemesinin önüne geçmek, devrimimizi yenilgiye uğratmak istedi. Sömürgeci Türk devleti varlığını Kürt varlığının inkarı üzerinde inşa etmiştir. Bir asırdır Bakur Kürdistan üzerinde sömürgeci boyunduruk yürütmektedir. Dünyanın herhangi bir yerinde Kürt halkının kazanımının olmasını sömürgeciliğin zararına görmektedir. Bundan dolayı Türk Devleti hem Başurê Kürdistan'da hem de Rojavayê Kürdistan'da da Kürt düşmanlığında başı çekmektedir. Türk devletinin Efrîn'i işgal etmesi de bu sömürgeci anlayışın bir ürünüdür. Efrîn'in işgalinden sonra Girê Spî ve Serêkaniyê'nin işgal edilmesi Türk devletinin bütün Rojava'yı hedeflediğini göstermektedir."

Medya Savunma Alanları ve Şengal'e yönelik işgal tehditlerinin de hatırlatıldığı TKŞ açıklamasında, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ve AKP trollerinin gündeme getirdiği Öcalan ile ilgili söylentilere de değinildi. TKŞ açıklamasında, "Bu saldırılarla birlikte İmralı Adasında Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulamakta ve son günlerde kaygı veren söylentiler yaymaktadır. Bu tehlikeli durumun nedeni İmralı'daki ağır tecrittir. Kürt Halk Önderi ile acilen görüşme gerçekleştirilmeli ve tecride karşı yürütülen direniş daha fazla sahiplenilip büyütülmelidir" çağrısında bulunuldu.

Türk devletinin saldırılarının geliştiği her alanda direnişin de süreceğini kaydeden TKŞ açıklamasında şunlar kaydedildi: "Sömürgeci Türk Devleti ne kadar saldırsa da Rojavayê Kürdistan'da, Şengal'de, Medya Savunma Alanları'nda ve faşist Türk Devleti'nin zindanlarında büyük bir direniş sergilenmektedir. Hiçbir güç bu direnişi kıramayacaktır. Saldırılar karşısında özgür alanlarımızı koruyacak, halkımızın direnişinden aldığımız güçle faşist sömürgeci Türk Devleti'ni topraklarımızından kovacak ve işgal edilen alanlarımızı özgürleştireceğiz. Bu tarihsel süreçte halklarımıza 18 Mart'ta alanlara çıkmaları ve işgalcilere karşı direniş ateşini gürleştirmeleri çağrısı yapıyoruz."