10 Ekim 2024 Perşembe

TKŞ ve CKŞ işgal ve komplonun yıldönümünde etkinlik düzenledi

Serêkanîyê ve Girê Spî'nin işgalinin 5. yılı ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun 26. yılında Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Qamişlo'da pankart astı, Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyeleri eğitim çalışması yaptı, ardından etkinlik düzenledi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) 9 Ekim Serêkanîyê ve Girê Spî'nin işgalinin 5. yılı ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun 26. yılı nedeniyle etkinlikler yaptı.

TKŞ üyeleri Qamişlo'da, "Bimre komplo, Bimre Dagirkerî Serêkanîyê ya me ye" pankartı asarken Hesekê'de CKŞ üyeleri etkinlik düzenledi. Etkinlikte CKŞ adına yapılan konuşmada, Serêkanîyê'nin faşist Türk devleti tarafından işgali emperyalistlerin işgaldeki rolleri tartışıldı. İşgale karşı devrimi savunmanın, devrim kurumlarında örgütlenmenin önemine değinildi. Devrime dönük ideolojik ve politik saldırılara dikkat çekildi gençliğin gerek askeri, gerekse ideolojik olarak devrimin kazanımlarını koruma ve savunmada ki önemine dikkat çekildi. Konuşmalar ardından şarkılar söylenerek etkinlik bitirildi.