28 Eylül 2024 Cumartesi

TTB davasına savcı katılmadı, duruşma şubata ertelendi

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması için açılan davada TTB avukatları, hem savcının duruşmaya katılmaması hem de davanamenin usulen yanlış hazırlanması nedeniyle davanın reddini istedi, dosyada tüm delillerin hazır olmadığını, mazbataların da olmadığını söyleyerek itiraz etti. Talepleri ve itirazı reddeden mahkeme, duruşmayı şubat ayına erteledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına dönük açılan davanın ilk duruşması, Ankara Adliyesi Dışkapı ek hizmet binasında başladı.

Duruşmayı izlemek isteyen demokratik kitle örgütü temsilcileri, milletvekilleri ve gazeteciler adliye binasına alınmadı.

Duruşmada, TTB Hukuk Bürosu avukatları hem savcının duruşmaya katılmaması hem de davanamenin usulen yanlış hazırlanması nedeniyle davanın reddini talep etti. Mahkeme, talepleri reddetti.

TTB avukatları, "Tarafların eşitliğinin mahkeme nazarınca bilinmesi gerekiyor. Bu konuda bir karar verilmesini istiyoruz. Dosyalarda tüm delillerin hazır olması gerekirdi fakat mazbatalarımız bile yok" diyerek itirazda bulundu.

Mahkeme itirazı da reddetti.

TTB avukatları: "Başkan, Merkez Konseyi içinde seçiliyorken ve ayrıca başkan için seçim olmuyorken; Merkez Konseyi ve başkanının aynı davanamede ayrı ayrı ele alınması usule açıkça aykırıdır. Tüm usul itirazlarımızın gerekçesiz reddedilmesi nedeniyle eşitlik ilkesinin uygulanmadığı ve mahkemenin tarafsız davranamayacağı kanaati oluşmuştur. Hakimin reddini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme, reddi hakim talebinin mütalaa düzenlenerek değerlendirilmesi için iletilmesine hükmederek davayı 8 Şubat'a erteledi.