28 Eylül 2024 Cumartesi

TTB: Kazanan hekim meslek örgütümüz olacaktır

TTB MK Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah kullanımına ilişkin beyanları nedeniyle tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması öncesi adliye önünde basın açıklaması düzenlendi. TTB, "Bu adliyelerin önünde bizlere bedel ödetme niyetinde olanlar şunu bilmeliler, tarihin çöp sepeti bu niyeti besleyenlerle doludur" dedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah kullanımına ilişkin ifadeleri nedeniyle "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşma öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Dünya Tabipler Birliği, Avrupa Hekimler Komitesi, çok sayıda baro, tabip odası, KESK, DİSK, TMMOB, HDP, CHP, TİP, EMEP, SYKP, EHP, Kaldıraç, İHD, Cumartesi Anneleri, Gülsüm Elvan ve çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, "TTB'ye dokunma, mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz" ve "Şebnem hocaya özgürlük, TTB'ye dokunma" pankartları açıldı.

Basın açıklamasını TTB 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten okudu. Dün de Ankara'da TTB MK'nin görevden alınması için açılan duruşmanın görüldüğünü hatırlatan Ökten, "Bu adliyelerin önünde bizlere bedel ödetme niyetinde olanlar şunu bilmeliler, tarihin çöp sepeti bu niyeti besleyenlerle doludur" dedi.

Tamamen siyasi hedeflerle ve hukuksuzlukla dolu bu sürecin artık sonlanması ve Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılmasını beklediklerini dile getiren Ökten, şöyle devam etti: "Geldiğimiz noktada mevcut iktidar çevreleri topluma demokrasi ve halk sağlığı için yıkım dışında bir şey vaat etmemektedir. Bu yıkım, hekimlerin meşru örgütü olan TTB'nin yargı eliyle muktedirler tarafından baskı altına alınmasında, Merkez Konseyi Başkanı'nın keyfi ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmasında kendini göstermektedir."

Bu süreci hep birlikte dayanışmayla aşacaklarını kaydeden Ökten, hekimlik değerleri, mesleki bağımsızlık, toplumun sağlık hakkı, demokrasi ve özgürlük için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Ökten, "Geçmişte olduğu gibi bugün de kazanan, hekim meslek örgütümüz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "Şebnem hoca onurumuzdur", "TTB susmadı, susmayacak", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.