28 Eylül 2024 Cumartesi

TTB'den 10 Ocak ve 11 Ocak davalarına çağrı

Merkez Konseyi'nin görevden alınması davası ve Fincancı'nın yargılandığı dava öncesi açıklama yapan TTB, bir dizi eylem ve etkinlik yapacaklarını duyurdu. Guavera'nın "dayanışma ezilenlerin inceliğidir" sözünü atıfta bulunan TTB, bu baskı dolu ve karanlık günleri dayanışmayla aşacaklarını kaydetti ve mücadeleyi sürdüreceklerin sözünü yineledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 10 Ocak 2023'te Ankara'da görülecek Merkez Konseyi'nin görevden alınması davası ve 11 Ocak 2023'te İstanbul'da görülecek Dr. Şebnem Korur Fincancı davasına ilişkin açıklama yaptı. Hekimlere ve toplumun tüm kesimlerine TTB'ye yönelik baskılara karşı dayanışmanın güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

"TBB'ye dokunma, mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz!" yazılı pankartın açıldığı eylemde, TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten söz aldı. TTB'nni susturulamayacağının altını çizen Ökten, söylemlerinin ve taleplerinin net olduğunu aktardı ve şöyle devam etti: "Toplumun sağlıklı olabilmesi, ancak sağlığa bütünlüklü yaklaşımla mümkündür. Bunun için bireylerin ve toplumun, ekonomik-siyasal-ekolojik-sosyal-fiziksel-biyolojik iyilik halinin tam olması gerekir. Tüm sağlık çalışanlarının insanca yaşayabileceği, emeklerinin karşılığını alacağı geliri ve çalışma koşulları sağlanmalıdır. Sağlık sisteminde sağlık ile ilgili gerekli her türlü işlem, tüm nüfus için parasız olmalıdır. Sağlık sisteminin temelini birinci basamak sağlık hizmetleri oluşturmalı, basamaklı bir sağlık sistemi modeline geçilmelidir. Mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi yeniden nitelikli hale getirilmelidir. Bilim ve teknoloji kâr amacıyla değil; mevcut ve gelecekteki toplumsal ihtiyaca göre kullanılıp geliştirilmelidir. Hekimliğin yüzyıllardan beri gelen mesleki bağımsızlık, mesleki özerklik ve meslek hakkının gasbına karşı durulmalıdır."

Hekimlere ve topluma, sağlıklı, emeğin sömürülmediği, demokrasi ve barışın baki olduğu bir gelecek için mücadele edeceklerinin sözünü yineleyen Ökten, bir dizi eylem ve etkinliklerinin olacağını duyurdu ve şu çağrıyı yaptı:

🔹"8 Ocak Pazar günü 18.00'da TTB binamızdaki ‘TTB ile Dayanışma Nöbetine',
🔹 9 Ocak Pazartesi günü 18.00'da TTB binamızdaki ‘Ulusal ve Uluslararası Katılımlı Panel/Foruma',
🔹 10 Ocak Salı 14.30'da TTB Merkez Konseyimizin görevden alınması için Ankara Dışkapı Adliyesi 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmamıza;
🔹 11 Ocak Çarşamba günü 10.00'da TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın İstanbul Çağlayan Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasına tüm emek demokrasi güçlerini, toplumun tüm kesimlerini bir kez daha davet ediyoruz."

Che Guevera'nın "Dayanışma ezilenlerin inceliğidir" sözüne atıfta bulunan Ökten, bu baskı dolu ve karanlık günleri dayanışma ile aşacaklarını ekledi.