24 Eylül 2024 Salı

Türkiye'nin iki yüzlülüğü: İstanbul ve Ankara'da İsrail protestolarına polis saldırdı

Türk burjuva devleti yıllardır Filistin halkının yanında olduğunu iddia etse de siyonist İsrail'in yanında yer aldı. Dün gece Erdoğan'ın İsrail'i eleştirdiği tweetinin atıldığı aynı saatlerde İstanbul ve Ankara'da İsrail'i protesto etmek isteyenlere polis saldırdı. İstanbul'da bir kişi biber gazı sonrası kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

14 Filistin direniş örgütünün 7 Ekim'de siyonist İsrail'e karşı başlattığı hamlenin ardından savaş sürüyor. Siyonist İsrail tüm savaş hukukunu yok sayarak Filistin halkını katlediyor. Dün gece Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi İsrail tarafından bombalandı. Aralarında çocukların da bulunduğu bini aşkın kişi katledildi.

Saldırının hemen ardından tepkiler çoğaldı. Filistin konusunda ekranlar önünde sahte gözyaşı döken ancak İsrail'le ile ilişkilerini kesmek bir yana durdurmaya dahi tenezzül etmeyen Türk devletinin iki yüzlülüğü dün bir kez daha ortaya çıktı.

ERDOĞAN'DAN YİNE TİMSAH GÖZYAŞLARI
Saldırının hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum" diye faşist demogoji yaptı.

SALDIRILARDA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ancak bu esnada İstanbul ve Ankara'da katliamı protesto etmek için İsrail Konsoloslukları önüne giden çok sayıda kişiye polis saldırdı. İstanbul'daki yoğun biber gazı saldırısı sonrası bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

İSTANBUL
İstanbul Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu sokağına girmeye çalışanlara polis saldırdı, biber gazı kullandı. Bu sırada Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Nuri Tüfekçi'nin babası Esabil Tüfekçi yaşamını yitirdi.

ANKARA
Ankara'da da İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde çok sayıda bir araya geldi. İsrail'i protesto etmek için konuta yürümek isteyenlere polis biber gazıyla saldırdı.