21 Eylül 2024 Cumartesi

Tutsak yakınları Ankara'da

Adalet Bakanı Tunç'la görüşme talebi kabul edilmeyen tutsak yakınları Adalet Bakanlığı önünde açıklama yaptı, beyaz tülbentlerini yere atarak "barış" çağrısı yaptı. 

Van'dan Ankara'ya gider tutsak yakınları, "Adaleti sağla hukuku uygula" talebiyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşmek istedi. Tutsak yakınlarının görüşme talebi bu hafta da karşılık bulmadı. Tutsak yakınları, ilk olarak Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi önünde bir araya geldi. Polisler, tutsak yakınlarının bakanlığa doğru yürüyüşüne engel oldu. Polis amirlerinden birisi, bakanın yerinde olmadığını söyledi.

Tutsak yakınları, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Hak hukuk adalet" sloganlarıyla engeli protesto etti. Sonrasında açıklama yapıldı. Tutsak yakınları, konuşmalarında "kalıcı barış" vurgusu yaptı. İmralı Hapishanesi'nde mutlak tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan'dan haber alamadıklarını vurgulayan tutsak yakınları, "Biz sadece kendimiz için mücadele etmiyoruz. Biz bu topraklarda yaşayan herkes için mücadele ediyoruz. Tüm dünya aydınlarına sesleniyoruz; artık annelerin seslerini siz de duyun" çağrısı yaptı.

Anneler, açıklama sonrası beyaz tülbentlerini (laçik) yere atarak, "barış" çağrısı yaptı.