21 Eylül 2024 Cumartesi

Tutsak yakınlarından Bakırköy Hapishanesi önünde eylem

Tutsak yakınları polisin tüm provokasyon girişimlerine rağmen İstanbul Bakırköy Hapishanesi'nde "özgürlüğe ses ver" eylemini gerçekleştirerek, tecride karşı mücadele çağrısı yaptı. 

İstanbul'daki tutsak yakınları Bakırköy Hapishanesi önünde polisin tüm engelleme girişimine rağmen "Özgürlüğe ses ver" eylemi gerçekleştirdi. 

Hapishanenin biraz ilerisinde buluşan iki yüze yakın kişi, tecride tepki gösterdikleri önlükleri giyerek alkış ve zılgıtlarla hapishane önüne yürüdü. 

"Tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartının açıldığı hapishane önünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, PKK lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere siyasi tutsaklara uygulanan tecrit işkencesine karşı oturma eylemi yaptıklarını dile getirdi. 

Ardından çok sayıda kişi oturma eylemine geçti. Beş dakika boyunca, "Biji berxwadana zindana", "Jin, jiyan, azadi" sloganı atan tutsak yakınları ayrıca Kobanê davasında verilen cezaları da "Figen Yüksekdağ onurumuzdur", "Selahattin Demirtaş onurumuzdur" sloganıyla protesto etti. 

Eylemin sona ermesiyle alandan ayrılmak isteyen tutsak yakınları ablukaya alındı. Basın emekçileri ise bu sırada darp edilerek alandan uzaklaştırıldı. Bir süre ablukada tutulan tutsak yakınları ablukanın açılmasının ardından alandan ayrıldı.