24 Eylül 2024 Salı

Üniversite öğrencileri Resul Alan için eyleme geçti

Üniversite öğrencileri Anadolu Üniversitesi'nde intihara sürüklenen Resul Alan için eyleme geçerek, kendilerini umutsuzluğa sürükleyen AKP iktidarından alacaklı olduklarını söyledi.

Üniversite öğrencileri, Anadolu Üniversitesi yemekhanesinde intihar eden sıra arkadaşları Resul Alan için eyleme geçti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Resul Alan için üniversite yemekhanesinde eylem düzenledi. Eylemde öğrenciler, "Enes, Resul ve daha bir çok sıra arkadaşımız için ses çıkarmak zorundayız. Artık yeter! Bir kişi daha eksilmeye, yoksulluğa tahammülümüz kalmadı. Biz yaşamak istiyoruz. Şimdi insanca ve onurlu yaşamak için hepinizi ses çıkarmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yemekhanedeki öğrenciler de eyleme alkışlarla destek verdi.

ÖĞRENCİ FAALİYETİ: GELECEĞİMİZ YOKSA KORKUMUZ DA YOK
Öğrenci Faaliyeti, Resul Alan için Kadıköy'de yürüyüş gerçekleştirdi. "Geleceğimizi çalanlardan hesap soracağız! Resul Alan isyanımızdır" pankartı açılan eylemde öğrenciler şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Üniversitesi'nden sıra arkadaşımız Resul dün üniversite yemekhanesinde intihar etti. Okul yönetimi intiharı elim bir hadise olarak nitelendirdi. Bizler Resul'un yaşadığı umutsuzluğun, gelecek kaygısının elim bir hadise değil, AKP iktidarının yarattığı politikaların sonucu olduğunu biliyoruz. Her geçen gün artan ekonomik kriz, gelecek kaygısı, barınma krizi biz üniversitelileri umutsuzluğa sürüklüyor. Gençlerin intihar ettiği, sesimizin duyulmadığı bu yerde bu artık sistematik şiddetin bir sonucudur. Saraylarında sefa sürerken bizleri geleceksizliğe sürükleyenler bilsin ki kampüsten sokağa mücadelemiz sürecek."

Yürüyüş boyunca "Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok" sloganı atıldı.