25 Eylül 2024 Çarşamba

Van'da cinsel istismar davasında sanık tahliye edildi

Van'da 17 Ocak günü S.B.'nin, torunu olan çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan dolayı tutuklu yargılanan S.B. tahliye edildi.
Van'da 17 Ocak günü S.B.'nin, torunu olan çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan dolayı yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
 
Van Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya,  tutuklu sanık S.B., çocuğun ailesi, akrabaları, taraf avukatları ve sosyolog ile pedagog da katıldı. Duruşmayı Kadın Danışma ve Dayanışma Vakfı (KAMER) ve birçok avukat de izledi.
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan sanık S.B., cinsel istismar suçunu kabul etmeyerek beraatını istedi.
 
Öte yandan duruşmaya getirilen çocuğun sürekli yere bakması ise dikkatlerden kaçmadı.
 
Daha önce Çocuk İzleme Merkezinde (ÇİM) maruz bırakıldığı istismarı ayrıntılı bir şekilde anlatan çocuğun, bir kez daha sosyolog ve pedagog eşliğinde dinlenilmesi istendi. Bunun üzerine çocuk istismara maruz bırakılmadığını söylemesi dikkat çekti.
 
Ardından söz almak isteyen çocuğun avukatlarının savunma yapmak istemesine, ailesinin onayıyla mahkeme tarafından izin verilmedi.
 
Duruşmada dinlenen tanıklar ise çocuğun Esirgeme Kurumu'na verildiğini ve ailesiyle görüştürüldüğünü aktardı. Tanıklar, bu nedenle çocuğun maruz bırakıldığı istismarı kabul etmediğini söyledi.
 
Mahkeme heyeti ise sanık S.B.'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 3 Eylül'e erteledi.