11 Ekim 2024 Cuma

'Verilen karar siyasidir, Gergerlioğlu susturulmak isteniyor'

HDP Milletvekili Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinin siyasi bir karar olduğunun altını çizen HDP Samsun İl Eşbaşkanı Fatma Çelik, bu kararla Gergerlioğlu'nun susturulmak istendiğini söyledi. Çelik, adalet mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hukuksuz bir şekilde milletvekilliğinin düşürülmesini il binasında düzenlenen basın toplantısıyla protesto etti. 

Halkevleri'nin de destek olduğu açıklamada söz alan HDP Samsun İl Eşbaşkanı Fatma Çelik, Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılarak hapishaneye gönderileceğini kaydetti. 

Yargıtay'ın ayrıca propaganda konusunda kendi içtihatlarına da aykırı bir karar verdiğinin altını çizen Çelik, "Bunun nedeni gene siyasi saikler ve iktidarın baskısıdır. Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmış olan ve çözüm sürecine doğrudan katkısı olan Gergerlioğlu'nun, alenileşmiş bir haberin içeriğini paylaşmasının propaganda suçu olarak değerlendirilmesi gerek mahkumiyet kararını onayan Yargıtay'ın gerekse de Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarına aykırıdır" dedi. 

'KARAR SİYASİDİR'
Verilen bu kararın siyasi olduğunu vurgulayan Çelik, iktidarın hapishanelerde çıplak aramayı, işkence ve kötü muameleyi, insan kaçırmaları, hasta tutsakları, hamile ve küçük çocuklu tutuklu/hükümlü kadınları ve yaşanan ağır zulmü, KHK ile mesleklerinden edilen ve iktidar tarafından toplumda yalnızlaştırılmaya çalışılan binlerce emekçinin yaşadıklarını dile getiren Gergerlioğlu'nun  susturmayı amaçladığını dile getirdi. 

'ADALET MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
"Gergerlioğlu yalnız değildir" diyen Çelik, şöyle devam etti: "Bu iktidar, cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı devam açlık grevlerini, hukuksuz ve keyfi uygulamaları, ağır hasta mahpusların tedavisinin engellenmesi ve bu yüzden yaşamlarını yitirenlerin duyurulmasını istemiyor. İktidar ne yaparsa yapsın, halkımızın iradesinin ve Gergerlioğlu'nun sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. İnsan haklarına ve ve demokrasiye düşman olan bu iktidara rağmen, barış ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz."