24 Eylül 2024 Salı

Wuhan'daki Covid-19 verileri güncellendi: Can kaybında yüzde 50 artış

Çin devlet televizyonu, korona virüsünün ortaya çıktığı Wuhan kentinde virüs kaynaklı ölümlerin sayısının yüzde 50 arttığını duyurdu. Wuhan'da, Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı 3 bin 869'e yükseldi.

Koronavirüsün (Covid-19) ortaya çıktığı yer olan Çin’in Wuhan kentinde hayatını kaybedenlerin sayısı güncellendi.

Wuhan Epidemi Önleme ve Kontrol Merkezi’nin açıklamasına göre Wuhan kentinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3.869. Daha önce bu sayı 2.579 olarak açıklanmıştı. Yani arada 1.290’lık (%50 artış) bir fark bulunuyor.

Toplam vaka sayısı da 325 artarak 50.333 olarak güncellendi.

Yetkililer bu güncellemenin gerekçesi olarak hastanede tedavi olmayıp evlerinde hayatını kaybedenleri gösterdi. Çin devlet televizyonu CCTV'de yer alan haberde "Bu değişikliğin 'hastanelere ulaşamayan insanların sayısını toplam verilere eklenmesi, özel hastaneler ve virüsle mücadele kapsamında yapılan geçici/sahra hastanelerdeki verilerin geç raporlanması ve salgının başında tıbbi kaynakların yetersizliği’ gibi nedenlerden dolayı kaydedildiği ifade edildi.

Yetkililer, "Salgının ilk aşamalarında sınırlı hastane kapasitesi ve sağlık personelinin yetersizliği nedeniyle, bazı sağlık kurumları yerel yönetimlerle bu anlamda bağlantı kuramadı ve bu nedenle teyit edilen vakalar gecikmeli olarak raporlandı" dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada verilerin hiçbir zaman saklanmadığı belirtildi. Bakanlık, bu artışın nedeninin istatistiksel olarak yapılan doğrulama çalışmaları olduğunu belirtti.