24 Eylül 2024 Salı

Yeşil Sol Parti 4. Büyük Kongresi başlıyor | GÜNCELLENİYOR

Yeşil Sol Parti 4. Büyük Kongresi başlıyor. Ankara Spor Salonunda gerçekleşecek kongre için son hazırlıklar tamamlanıyor.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Büyük Kongresi Ankara Spor Salonunda başlıyor. Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanından kaldırılan otobüslerle binlerce kişi halaylar, zılgıtlar ve sloganlarla kongre için bir araya gelirken, dünyanın dört bir yanından farklı siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi de katılım sağlayacak.

Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılan salona; "Kapitalizme karşı örgütlü emek insanca yaşam", "Örgütlü gençlikle insanca geleceğe", "Engelliler için insanca yaşam", "Tecride hayır barış hemen şimdi", "Demokratik anayasa", "İsyanımızla örgütleniyor özgürlüğümüzü savunuyoruz", "İklimi değil sistemi değiştir" pankartları asıldı.

Öte yandan Rojava’ya dönük işgal saldırılarına ilişkin bir pankarta polis tarafından el konulduğu öğrenildi. Kitle "Biji berxwedana Rojava", "Biji serok Apo", "Jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla salonda toplanışı sürdürüyor.