25 Eylül 2024 Çarşamba

'Zilan Destan kadınlar devrime sahip çıksın diye çalışma yürüttü'

Zîlan Destan ve Avaşin'de ölümsüzleşen HPG gerillaları anısına Dicle Şehitliği'nde taziye çadırı açıldı.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Kurumu, Zîlan Destan (Elende El Muhammed) ve Avaşîn'de ölümsüzleşen HPG gerillaları anısına Dicle Şehitliği'nde taziye çadırı açtı.

Kobanê'de bulunan tüm özerk yönetim kurumları, siyasi partiler, Sirrin, Ayn İsa, Girê Spî ve Çelebi Nahiye Meclisleri, Kobanê ve Girê Spî Askeri Meclisleri, Asayiş, Trafik ve Hawari üyeleri yoğun katılımlarla taziye çadırını ziyaret etti.

Taziye çadırına İzmir'de HDP binasına yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın da fotoğrafı asıldı.

Şehit Ailelerinin yakınlarına ait vesikalarla hazır bulundukları taziyede, TKŞ ve CKŞ adına konuşmalar yapıldı.

KADINLARA ZİLAN DESTAN'IN YOLUNDAN YÜRÜME ÇAĞRISI
TKŞ adına konuşan Fadya Sido, yakınlarını yitiren ailelere baş sağlığı diledi. Kadınlara Zilan Destan'ın yolundan yürüme çağrısı yapan Sido şunları söyledi: "Zilan yoldaş istiyordu ki bu devrim sosyalizme erişmeli, eşitlik ve özgürlüğü tamamlamalı. Zilan yoldaş, kadınlar devrimlerine sahip çıksınlar, haklarını savunsunlar diyerek çalışmalarını yürüttü. Bütün kadın yoldaşların yolları aynıdır. Beritan ve Viyanların yollarını sonuna kavuşturmaktır. Şehitlerin izini takip edelim, devrimimizi savunalım."

İzmir'de HDP binasına yönelik faşist saldırıyı hatırlatan Sido, "Türk devleti en son bir kadın devrimciyi daha katletti. Zilan yoldaşı uğurlarken, Deniz Poyraz yoldaşın şehadetini öğrendik. Bir kere daha inandık ki kadının kurtuluşu biz kadınların elindedir. Zilan yoldaşın yolundan zafere kadar mücadeleyi sürdürmektir" şeklinde konuştu.

'ZİLAN YOLDAŞ GÖREVİNİ BİZE BIRAKTI'
CKŞ adına söz alan İvana Baran da "Zilan yoldaş komutanımdı. Zilan yoldaş her zaman bize şehitlerin izinden yürüyün derdi. Zilan yoldaş kadınları özgürleştirme görevini bize bıraktı. Biz onun yolunu yarım bırakmayacağız. Sosyalizme ulaşana kadar yolundan ilerleyeceğiz" dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını hatırlatan Baran şöyle devam etti: "Türk devleti Avaşin, Metina ve Zap'a saldırıyor. Garê'de nasıl yenildiyse buralarda da yenilecek. Biz Rojavalı gençler her zaman gerillanın yanında duracağız. Her gün sokaklarda direnişi büyüteceğiz. Devrimimizi savunmak için sonuna kadar savaşmaya hazırız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Taziyeye katılan kurumlar adına yapılan konuşmalar da Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı dört parça Kürdistan'da direnişi büyütme çağrısı oluşturdu. Zap, Avaşin ve Metina'da gerillanın direnişini selamlayan konuşmacılar, İzmir'de katledilen HDP'li Deniz Poyraz'ın ailesine de başsağlığı diledi.

Anma esnasında sık sık "Şehid namirin" ve "Kanımızla canımızla seninleyiz ey şehid" sloganları atıldı. TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri ziyaret sonrasında Zîlan Destan'ın ailesi ile birlikte mezarını ziyaret etti.