21 Eylül 2024 Cumartesi

Zorlu Holding siyonist İsrail pazarından çekileceğini duyurdu

İşgal devletine yıllardır enerji temin eden Zorlu Holding, direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemlerinin gücü karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Zorlu Holding, siyonist İsrail pazarından çekilme kararı aldığını duyurdu. 

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarının son bulması için mücadele sürerken hem Türkiye'nin hem de sermayedarların işgal devletiyle ilişkileri de teşhir ediliyor. Filistin'de İşgale Son, Filistin İçin Bin Genç ve BDS Türkiye'nin Zorlu Holding'in işgal devletiyle ilişkilerini sık sık teşhir ve boykot çağrısı yaptığı eylemleri sonuç verdi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan BDS Türkiye, "Birlikte mücadele ettik ve kazandık" dedi. İşgal rejimine yıllardır enerji temin eden Zorlu Holding'in İsrail pazarından çekilme kararı aldığı duyurulan açıklamada, Her ne kadar şirket bu kararını 'çevre duyarlılığı' ve 'yenilenebilir kaynaklara yönelme' ile açıklasa da Filistin dostu kurumların uzun zamandır yürüttüğü kampanyaların Zorlu'yu bu karara zorladığına şüphe yoktur. BDS Türkiye olarak on yıldan fazla zamandır Zorlu Holding'in faaliyetlerinin Türkiye-İsrail ilişkilerindeki stratejik rolünü vurguladık. Ekim ayında başlayan soykırım sürecinde ise Filistin dostu sayısız kurum, Zorlu'nun İsrail rejimini beslemeye son vermesi çağrısında bulundu. Bu gerçekleşinceye kadar da Zorlu'ya bağlı tüm marka ve kurumlara boykot çağrısı yaptık. Bu karar tüm Filistin dostlarının zaferidir. Hisselerin elden çıkarılması tamamlanıncaya kadar sürecin  takipçisi olmaya ve benzer yatırımların karşısında durmaya devam edeceğiz. İşgal devletini besleyen tüm yatırımlar geri çekilmeli, soykırımcı İsrail tamamen tecrit edilmelidir" denildi.