2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbeti 409. gününe girdi

Adalet Nöbeti'nin 409. gününde Şenyaşar ailesi, "Türkiye'de adaletin aynası Şanlıurfa Adalet Sarayının kapısıdır. Gün gelecek hastane katliam davasında imzası olan bütün savcılar, bağımsız yargı önünde hesap verecek" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 409'uncu gününe girdi.

Aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankartı beton bariyerlere asarak, nöbeti başlattı.

Aile sosyal medya hesaplarından "Türkiye'de adaletin aynası Şanlıurfa Adalet Sarayının kapısıdır. Gün gelecek hastane katliam davasında imzası olan bütün savcılar, bağımsız yargı önünde hesap verecek" mesajı paylaştı. 

MERSİN EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU'NDAN ZİYARET
Aileyi bugün Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından ziyaret edildi. Platform üyeleri, "Hak ve adalet mücadelesinde Şenyaşar ailesinin yanındayız" yazılı pankartla adliye önüne geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi Başkanı Hakkı Demir, Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde 409 gündür adalet talep ettiğini belirterek, "Aile adalet arayışını inatla sürdürmeye çalışıyor. Onların acısını hissetmeye çalıştık ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Yaşanan katliamın sorumluları halen açığa çıkarılmadı" dedi.

Adliyeyi binasını işaret eden Demir, "Eğer adalet dağıtamazsalar, onlar hakim ve savcı sıfatını yitirmiş olurlar. Onların görevi aldıkları eğitim, adalet ve hak görevidir. Görevleri devlete, hükümete hizmet değildir. Emek Demokrasi güçleri olarak ailenin yanındayız, onların başarıya ulaşacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖKSOY: AİLENİN YANINDAYIZ
Platform Sözcüsü Kemal Göksoy, adaletin tecelli etmesi için nöbet tutan ailenin sesine ses olmaya geldiklerini ifade etti. Göksoy, "Bugün adaletin olmadığı yerde huzur, huzurun olmadığı yerde istikrar, istikrarın olmadığı yerde barıştan söz edilemez. Ailenin mücadelesine katkı sunacağımızı belirtiyoruz. Ailenin yanında olacağız" diye konuştu.

FERİT ŞENYAŞAR: HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ
Ferit Şenyaşar ise platforma teşekkür ederek, "Davamız hak davasıdır. 3 insanımız hastanede katledilmiştir. 4 yıldır bir kişinin bile ifadesi alınmadı. Hukukçular adliye önüne geldiklerinde başsavcı arka kapıdan kaçıyor. Başsavcıyı bugün koruyan üstünler vardır. Bu üstünler gittiğinde bu savcılar yargılanacaktır. Biz haklıyız, haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Kazanan biz olacağız, kazanan adalet olacak" diye belirtti.

Ardından Mersin 78'liler Girişimi üyesi İbrahim Bilen "Sabahın sahiplerine" adlı şiir kitabını imzalayarak, aileye takdim etti.

Ziyaret, platform üyelerinin bir süre aileyle nöbet tutmasının ardından sona erdi.