2 Ekim 2024 Çarşamba

Alsancak'ta 'Gezi' yürüyüşü: Bu daha başlangıç

Alsancak'ta bir araya gelen çok sayıda kişi Gezi'nin haklılığını sloganlar ve alkışlarla yaptıkları yürüyüşle haykırdı. Gezi şehitlerini anan Emek ve Demokrasi Güçleri, "Gezi direnişinin arkasında, arkadaşlarımızın yanındayız" diye vurguladı. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Alsancak'ta Gezi davasından çıkan siyasi karar protesto edildi. Bir araya gelen çok sayıda kişi "Bu karar yok hükmündedir" diye haykırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Murat Çepni, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın'ın aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü Alsancak'ta sloganlarla yürüdü. 

ALSANCAK'TA SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞ
"Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Her yer Gezi her yer direniş", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Gezi onurdur yargılanamaz" sloganları ve alkışlarla süren yürüyüş, açıklamanın yapılacağız Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde sona erdi.

GEZİ ŞEHİTLERİ ANILDI
Gezi şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Adnan Yücel'in "Yer yüzü aşkın yüzü oluncaya dek" şiirinin okunduğu saygı duruşu hep bir ağızdan "Biz kazanacağız" sloganıyla sona erdi. 

Gezi şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı, "Hepimiz oradaydık" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Gezi direnişinin ülke tarihinin en onurlu, en haklı halk hareketi olduğunun altını çizdi ve "Bu onuru paylaştığımız arkadaşlarımızın yanındayız" dedi. 

'GEZİ İSYANDI'
Gezi'nin doğanın, doğal kaynakların yağma ve talanına, ülkeyi betona boğan, kamu kaynaklarını beşli çeteye peşkeş çeken politikalara karşı ekoloji mücadelesi olduğunu söyleyen Sarı, "Kamusal alanların, parkların yok edilmesine karşı kent hakkı mücadelesiydi Gezi; güvencesizliğe, geleceksizliğe, işsizliğe itilen, sefalet ücretlerine, açlığa mahkum edilen, sömürülen, yarınları, umutları çalınan emekçilerin haklı öfkesiydi Gezi; çalışırken ölmenin kader, fıtrat olmadığını haykırmanın, iş cinayetlerine karşı insanca çalışma koşullarını savunmanın mevzisi oldu Gezi; sokaklarda özgür ve korkusuz dolaşmak isteyen, emeği görünmez kılınan, değersizleştirilen, ekonomik, fiziksel, cinsel, psikolojik her tür şiddete karşı yaşamına, emeğine, bedenine sahip çıkan kadınların isyanıydı Gezi" diye konuştu. 

'DİRENİŞİN ARKASINDA, ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ'
Gezi direnişinin kimsenini talimatıyla olmadığının altını çizen Sarı, "Gezi direnişi, emekten, eşitlikten, özgürlükten, laiklikten, barıştan, demokrasiden yana olanların bu tahayyülü deneyimlediği kendiliğinden bir halk hareketiydi.  Gezi'de polislerin ve sivil faşistlerin şiddetiyle yaşamını yitiren tüm arkadaşlarımıza borcumuz bu karanlığa son vermek. Biz uğrunda mücadele ettiğimiz değerlerin, hayatımızın en anlamlı ve onurlu günleri olan Gezi direnişinin arkasındayız; arkadaşlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ'
Cemal Süreya'nın, "Biz kırıldık, daha da kırılırız; kimse dokunamaz suçsuzluğumuza" dizelerini okuyan Sarı, şöyle  devam etti: "Gezi, yepyeni bir hayatı filizlendirmek için kutup yıldızımız olmaya devam edecek; eşit ve özgür bir ülkeyi kendi ellerimizle kuracağız. Bu daha başlangıç!"