11 Ekim 2024 Cuma

As Plastik grevi 22. gününde: Kararlılıkla bu grevi büyüteceğiz

Grevlerinin 22. gününü dolduran As Plastik işçileri, fabrika önünde büyük bir buluşma düzenledi. Buluşmada, işçilerin zulme karşı birleşmesi gerektiği vurgulanarak, As Plastik grevi kazanana kadar mücadelenin süreceği kaydedildi.

Petrol-İş'te örgütlenerek toplu iş sözleşmesi için mücadele eden ve öncü işçilerin işten atıldığı As Plastik'te grev 22. gününde devam ediyor. İşçiler grev alanında büyük bir buluşma düzenledi. Buluşma öncesi As Plastik patronu fabrikayı boşaltarak işçileri evine gönderdi.

Buluşmaya, işçilerin aileleri, Elba Bant ve Polonez işçileri, Emek Partisi (EMEP) milletvekili İskender Bayhan, Limter-İş, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Birleşik İşçi Hareketi (BİH) ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü, sendika da katıldı. "Yaşasın sınıf dayanışması" pankartı açılan açıklamada, "İş, ekmek, özgürlük", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Grev kırma onurlu yaşa" dövizleri taşındı.

'ZULME SON VEREBİLMEK İÇİN BİRLEŞMEK GEREKİYOR'
İlk sözü alan Polonez işçisi Nuh Kaya, "Biz As Plastik kazanana kadar yanındayız" dedi. Türkiye'nin dört bir yanında işçilerin, çiftçilerin, kamu emekçilerinin, madencilerin zulüm gördüğünü vurgulayan Kaya, "Bu zulme son verebilmek için birleşmek gerekiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, yılgınlık yok. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz. Ne mutlu ki Türkiye'de zulme, sermayeye karşı durabilen işçi kardeşlerimiz var. Zulme boyun eğmediğimiz sürece Türkiye'de aşamayacağımız hiçbir sorun yok" dedi.

EMEP milletvekili İskender Bayhan ise, "Bu ülkede işçinin, emekçinin hakkı tanınmıyorsa, o ülkede kimsenin hakkı tanınmaz. Barış olmaz. Bunu mücadelelerle anlatmak zorundayız. Türkiye'nin bütün işçileri, sömürülenleri birleşin ve bu düzeni hep birlikte değiştirelim" ifadelerini kullandı.

ZORLU: MÜCADELEDEN ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ
Basın açıklamasını Petrol-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Erkan Zorlu okudu. As Plastik grevinin 22 gündür kararlılıkla devam ettiğini söyleyen Zorlu, "Biz mücadele etmekten asla geri durmayacağız, üyelerimizin güçlü duruşu ve kararlılığı ile grevimizi daha da büyüteceğiz" dedi.

As Plastik işçilerinin sendikalı bir işyerinde ve toplu sözleşme altında çalışmak için 2022 yılından beri mücadele ettiğini ifade eden Zorlu, "Ancak işveren As Plastik'i bugünlere getirmiş, yıllarını bu işyerine vermiş çalışanını yok sayarak toplu pazarlık masasından kalktı, grevimizi kırmak için sayısız girişimde bulundu, bulunmaya devam ediyor. Ama hepsini biliyoruz, gerekli yasal takibi yapıyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

'GREVİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ'
As Plastik grevini daha da büyüteceklerini söyleyen Zorlu, "Çünkü birliğimizi koruyarak zafer kazanacağımızı biliyoruz. Bu sebeple As Plastik grevimiz sadece grev alanında değil kamuoyunun gündeminde daha fazla yer alması için yapacağımız etkinlik ve eylemlerle de büyüteceğiz" dedi.

Patrona seslenen Zorlu, taleplerini şöyle sıraladı:
🔹"İşten atılan üyelerimiz işlerine geri dönecek
🔹Toplu pazarlık masası yeniden kurulacak
🔹Haklarımız verilecek ve fabrika yeniden çalışmaya başlayacak."

'BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESİN PAYI BÜYÜK'
Zorlu, "22 gündür bizleri yalnız bırakmayan, mücadelemize ortak olan herkesin bu grevde payı büyük. Petrol-İş'in bu grevin zaferle sonuçlandırmak, üyelerinin yasal ve Anayasal haklarına sahip çıkmak için yasal ve demokratik bütün yolları kullanacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Petrol-İş Sendikası olarak hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, 'yaşasın örgütlü mücadele, yaşasın dayanışma' diyoruz" ifadelerini kullandı.

İşçiler açıklamanın ardından halaylarla grevi sürdürdü. Grev alanında, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Sendika haktır engellenemez", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları atıldı.