11 Ekim 2024 Cuma

Madenciler yarın Meclis'e yürüyecek

Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler çözüm sağlanmadığı takdirde yarın 12.00'de Meclis'e yürüyeceklerini duyurdu ve Ankara halkını Kurtuluş parkına çağırdı. 

AKP'li Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'e karşı madencilerin direnişi 45. gününde. Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler maaşlarının Soma ortalamasına çekilmesi, madende işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmasını ve işten atılan işçilerin yeniden işe alınması talebiyle direniyor.

Soma'dan Ankara'ya 8 gün boyunca yalın ayak yürüyen madenciler 8 gündür de Ankara'da Kurtuluş parkında nöbette. Madenciler sorun çözülmediği takdirde yarın 12.00'de yalın ayak Meclis'e yürüyecek. 

Kısa bir açıklama yapan madenciler yarın 11.00'de Ankara halkını Kurtuluş parkına çağırdı. Madencilerden Mehmet Ali Geçgin, "8 gün yol yürüdük, 8 gündür de Kurtuluş Parkında beklemekteyiz. Çözüm bekliyoruz. Eğer ki çözüm gelmezse yarın 12.00'te Meclis'e yürüyeceğiz. Tüm Ankara halkını 11.00'de buraya davet ediyoruz" dedi. 

Artık sorunun çözülmesini ve ailelerinin yanına dönmek istediklerini belirten madenciler "Birleşe, birleşe kazanacağız" sloganıyla direnişini sürdürüyor.