11 Ekim 2024 Cuma

Emlak Konut önünde direnişe geçen İnşaa-İş bir kez daha kazandı

İnşaat işçileri bir kez daha gasp edilmek istenen hakları için Emlak Konut GYO önünde direnişe başladı. İnşaat-İş üyesi inşaat işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. 

Fikirtepe şantiyeler havzasında yüklenici firma olan Emlak Konut ve Ahes İnşaat'ın şantiyesinde çalışan İnşaat-İş üyeleri gasp edilmek istenen hakları için eyleme geçti. 

Emlak Konut GYO önünde "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartı açılırken İnşaat-İş örgütlenme uzmanı Deniz Gider, "İşçi arkadaşlarımızın yevmiyelerini, mesailerine çökmeye çalışıyor. Ana firmalarla yaptığımız görüşmeler taşeron firma dikkate alınarak çözüme bağlanamıyor. Çözüm Emlak Konut'tur. Emlak Konut yasal olarak işçi arkadaşlarımızın hakkından sorumludur. Tüm haklarımızı alana kadar Ahes İnşaat'ın Emlak Konut'un şantiyelerinde olacağız. Haklarımız ödenmezse Ahes'in merkezinde olacağız. Direne direne kazanacağız" dedi. 

Patronun talebi üzerine yapılan görüşmede, inşaat işçilerinin tüm talepleri kabul edildi. İnşaat-İş üyesi inşaat işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı.