11 Ekim 2024 Cuma

As Plastik'te ihtiyati tedbir kararı

As Plastik'te Petrol-İş üyesi işçilerin grevi 21. gününü doldururken, fabrikada inceleme yapan hakim ve müfettiş, patronun grev kırma girişimlerine ilişkin ihtiyati tedbir kararı verdi.

Hadımköy'de bulunan As Plastik fabrikasında Petrol-İş İstanbul 1 No'lu Şube'de örgütlü işçilerle patron arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev kararı almış, grev kararı sonrası işten atmaların yaşandığı fabrikada direniş başlamıştı.

19 Eylül'de başlayan grev sürecinde patron bazı işçilere rüşvet teklif ederek grev kırıcılığa ikna etmeye çalışmış, Petrol-İş sendika avukatları, müfettiş ve hakim, grev kırıcılığını tespit etmek üzere 3 Ekim'de fabrikada incelemelerde bulunmuştu. Patronların talimatıyla özel güvenlikler müfettişin inceleme yapmasını engellemeye çalışmıştı.

Müfettiş ve hakimin incelemeleri sonucu As Plastik hakkında ihtiyati tedbir kararı verildi.

Tedbir kararında şu ifadeler yer aldı: "...Kesim bölümünde grevde olan kesim makine operatörleri, katlama makine operatörleri ve konik kesim bölümünde çalışan işçilerin grev öncesinde çalıştıkları kesim makineleri ve katlama makinelerinin çalıştırılmaması, grevde olan işçilerin yaptıkları işlerin başka işçilere yaptırılmaması ve grevdeki işçilerin işinin başka işyerlerinde ve başka işverenlerin işçilerine yaptıramaması yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmesine..."