3 Ekim 2024 Perşembe

Bahçeli 'askıda ekmek' eleştirilerine hakaretle yanıt verdi

MHP Lideri Bahçeli, "askıda ekmek" eleştirilerine hakaretle karşılık verdi, eleştirenleri hedef aldı. Ekonomik krizi görmezden gelen Bahçeli, Erdoğan'ın "gaz müjdesi" ile Türkiye'nin ekonomisinin gücüne güç katacağını savundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bir kaç gündür sosyal medyada "askıda ekmek" kampanyasına ilişkin eleştirilere hakaretle yanıt veren Bahçeli, kampanya ile "manevi dayanışmayı" hedeflediklerini, eleştiri yapanların da kampanyalarına "kulp takıp kara çalanlar utanmalarını kaybetmiş gafiller" olarak hedef aldı. Bahçeli, "Biz askıda ekmek koyduk, ekmeksizler saklandıkları delikten çıktı" dedi. 

Türkiye ekonomisinin gücüne güç katacağını savunan Bahçeli, Erdoğan'ın verdiği "gaz müjdesine" ilişkin "Karadeniz'de bulunan 320 milyar m3'lük doğalgaz rezervine ilave olarak 85 milyar m3'lük doğalgaz bulunması ekonomide iyimserliği kamçılamıştır" iddiasında bulundu.

Bahçeli, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerginliğe ilişkin, "MİNSK grubunun diğer eş başkanları Fransa gibi Ermenistan'a silah ve mühimmat tahsis etmektedir. Türk düşmanları dağlık Karabağ'da faaldir. Soros uşakları demokrasi iradesini yok saymalarının bedelini çok ağır ödeyeceklerdir" tehditlerini savurdu. Haklı ve mağdur olanın Azerbaycan olduğunu iddia eden Bahçeli, "Dağlık Karabağ'da zafer Azerbaycan'ın olmalıdır. Ermenistan işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir" dedi.