3 Ekim 2024 Perşembe

Buca'da faşist saldırı protesto edildi

HDP Buca ilçe binasına faşist saldırı parti binası önünde protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca İlçe Örgütü, partilerine yönelik faşist saldırıyı protesto etti.

İlçe binası önünde yapılan eylemde "HDP susmadı susmayacak" pankartı açıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde "HDP susmadı susmayacak", "HDP halktır halk burada", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP Buca ilçe Eşbaşkanı Nihat Türk, dün gece saatlerinde ilçe binalarına dışarıdan balkona tırmanılarak parti bayraklarının indirildiğini ve yerine Türk bayrağı asıldığını söyledi. Bunun provokasyon olduğunu belirten Türk, faşist saldırıyı kınadı.

AKP-MHP iktidarının kutuplaştırıcı, kışkırtıcı, nefret söylemi ve partilerini hedef gösteren açıklamalarının bu saldırıya zemin hazırladığını ifade eden Türk, "Dün yapılan provokasyon da iktidarın bu söylemlerinin sonucudur" dedi.

Türk, "Dün ilçe binamıza yapılan provokasyon girişimi aynı zamanda bütün demokrasi ve emek güçlerine yönelik bir saldırıdır. Çünkü HDP tüm ezilen halkların partisidir. HDP emekçidir, kadındır, gençliktir. HDP özgürlüklerin ve demokrasinin teminatıdır. Bu yüzden HDP asla biat etmez, boyun eğmez, diz çökmez, faşizmle mücadele eder" diye belirtti.

Türk, HDP Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe binalarının basılması ve eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını da kınadı.