29 Eylül 2024 Pazar

Covid-19 tablosuyla dalga geçen AKP'li Antep Belediyesi'ne sosyal medyada tepki

AKP'li Antep Büyükşehir Belediyesi'nin günlük koronavirüs verilerinin paylaşıldığı tabloya benzer bir paylaşım yapması sosyal medyada tepki çekti. Tepkilerin ardından paylaşım kaldırıldı.

Antep Büyükşehir Belediyesi'nin resmî Twitter hesabından koronavirüse bağlı verilerin paylaşıldığı tablonun aynısıyla "Gaziantep'te erkeklerin durum tablosu" başlığıyla, skandal bir paylaşım yapıldı.

Evden çıkma çağrıları sonrasında birçok erkeğin ev işleriyle meşgul olmasına gönderme yapılan ve cinsiyet ayrımcılığı da barındıran tablo, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye'deki ölüm ve vaka sayılarının yer aldığı koronavirüs tablosuna benzetilen içerikte, erkeklerin gün içinde evde yaptığı işler raporlanmaya çalışıldı. Tabloya yerleştirilen "La yorum bu gedişnen evin yolunu yitiricig valla arvat ne diyse onu yapıyg. Sizing evde durumlar naava?" mesajı yer aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, belediyenin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma, "Virüsle dalga geçmek de ne bileyim. Sonra ofansif mizah yapınca insanlar tutuklanıyor" ve "Bu nasıl bir üsluptur, ölenler, hasta olanlar var ve dalga geçiyorsunuz, yazık..." yorumunu yaptı.

Tepkilerin ardından paylaşım kaldırıldı.