2 Ekim 2024 Çarşamba

Cüneyt Özdemir HDP'den özür diledi

Katıldığı programda "Affedersiniz HDP'liler" diyerek hakaret ettiği için tepki toplayan gazeteci Özdemir, HDP'den özür diledi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, HaberTürk'ten Kübra Par'ın "Açık ve Net" programında sarf ettiği "Afedersiniz HDP" hakaretinden dolayı özür diledi. 

Özdemir, Par'ın "Politik olarak değişti mi Cüneyt Özdemir? Eskiden muhaliftin şimdi yandaşsın, neden? İktidara yaranmaya çalışıyor Cüneyt Özdemir" sorusuna, "Hep yargılar. Bunlar hep bize giydirilmeye çalışılan gömlekler. O insanın baktığı şeyleri söylediğim için ben muhalif olmam ya da bir insanın beğendiği şeyleri söylediğim için ben onun taraftarı da olmam. Yandaşlık diyoruz neyin yandaşlığı, AK Parti yandaşlığı mı? Evet. CHP yandaşlığı yok mu, İYİ Parti yandaşlığı yok mu? Affedersin HDP yandaşlığı yok mu?" yanıtını vermişti. 

Sosyal medyada tepkilerin odağı olan Özdemir, Twitter hesabından açıklama yaptı. Özdemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Dün akşam Kübra Par'ın programına katıltım HaberTürk'te. Orada da işte 'yandaşlık' meselesi açıldı. Dedim ki işte 'yandaşlık meselesi yalnızca AK Parti'ye ihale edildi. Oysa CHP'nin yandaşı yok mu? İyi Parti'nin yandaşı yok mu? Her partinin yandaşı var.' Hatta bir ara durdum şöyle, 'afedersiniz HDP'nin bile yandaşı var' dedi.m Şimdi 'bile' atılıyor oradan, 'Afedersiniz HDP' diye hashtagh açılmış, vay Kürt düşmanı olmadığım mı kaldı HDP düşmanı olmadığım mı kaldı hakaret etmediğim mi kaldı, herkes kendi kafasına göre söylüyor. 

HAKARETİN ARDINDAN HDP'YE ÖVGÜLER
"Sürçü lisan ettiysem gerçekten affola ki etmişim. Benim oradaki kastım şudur, HDP'yi şu andaki partiler arasında en demokratik iç politikaları olan, eşbaşkanlar seçen, kadınlara değer veren, kadın kotasını yüksek tutan ve parti içi demokrasinin en çok işlediği partilerden biri olarak görüyorum. Siyasi görüşüne katılırsınız katılmazsınız ama şu an işleyişine baktığınız zaman durum öyle. Ve bu yüzden 'afedersiniz HDP'de bile körü körüne yandaşlar var' diyorum. HDP'liler, 'afadersiniz HDP'liler' demiyorum. Nasıl düzelteyim bilmiyoum ama birilerini kırdıysam yine özür dilerim kardeşim, insanın kendini anlatması ne kadar zormuş."