11 Ekim 2024 Cuma

DFG yöneticisi Serhildan Andan gözaltına alındı

Diyarbakır'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında DFG yöneticisi gazeteci Serhildan Andan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Andan'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren DFG, "Bu tarz saldırılara karşı daha fazla sesimizi yükseltmeye, mesleğimize daha fazla sarılmaya devam edeceğiz. Serhildan Andan'ın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Tüm gazetecileri ve meslek örgütlerini de saldırılara karşı durmaya, gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde çok sayıda eve polis baskını düzenlendi.

Ev baskınlarında aralarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yöneticisi Serhildan Andan, Baran Baymış, Murat Kayaş gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

DFG: ANDAN SERBEST BIRAKILSIN
Gözaltı saldırısının ardından açıklama yapan DFG, iktidarın gazetecilerin çalışmalarını kriminalize ederek, suç yaratmaya çalıştığına dikkat çekti.

Andan'ın gözaltı gerekçesinin mesleki faaliyetlerine dayandırıldığı kaydedilen açıklamada, "Gerçeklerden korkan iktidar gazetecilerin çalışmalarını kriminalize ederek suç yaratmaya çalışıyor. Bu kapsamda bizler de bu tarz saldırılara karşı daha fazla sesimizi yükseltmeye, mesleğimize daha fazla sarılmaya devam edeceğiz. Serhildan Andan'ın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Tüm gazetecileri ve meslek örgütlerini de bu tarz saldırılara karşı durmaya, gazeteciliği savunmaya çağırıyoruz" denildi.