3 Ekim 2024 Perşembe

Ferit Şenyaşar: Adalet gelsin, zulüm bitsin

Urfa adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren Ferit Şenyaşar, savcıların talimatla hareket ettiğini söyledi, "Artık adalet gelsin, bu zulüm bitsin" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı adalet nöbeti 347'nci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, hasta olduğu için adalet nöbetine katılamazken, nöbeti Ferit Şenyaşar sürdürüyor.

ADALET NÖBETİNE 17 DAVA
Adalet mücadelesini sürdürdükleri süre içerisinde annesi Emine Şenyaşar hakkında 13, kendisi hakkında ise 4 dava açıldığının bilgisin veren Ferit Şenyaşar, ifade vermek için gittiklerinde bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği savcılara, emniyete anlattıklarını söyledi.

Şenyaşar, "Savcılar, emniyet bize 'haklısınız ama biz talimatlarla hareket ediyoruz, o bizim işimiz değil' diyor. Türkiye'nin her yerinde insanlar davamızı takip ediyor. Bu Türkiye'nin hukuk ayıbıdır. Artık adalet gelsin, bu zulüm bitsin" dedi.