4 Ekim 2024 Cuma

Giresun'da sel sonrası yapılmayan yollar eğitimi engelliyor

Giresun'da yaşanan selin ardından onarılmayan yollar öğretmenler ve öğrenciler güvenli olmayan bir şekilde okula gidip geldiğini belirten Eğitim-Sen Giresun Şubesi, "Bu yolların zaman kaybetmeden güvenli ve kullanılabilir hale getirilmesi için sorumluları göreve çağırıyoruz" denildi.

Eğitim-Sen Giresun Şubesi, Giresun'daki sel felaketinin ardından yolların hasar görmesi nedeniyle eğitim ve öğretimin aksamasına ilişkin açıklama yaptı.

Sel nedeniyle hasar gören yollara geçici çözümler bulunduğunu ancak yolların kalıcı olarak onarılmadığı ifade edilen açıklamada, "Ayrıca köy yollarının selden etkilenmiş olması dolayısıyla bir çok taşımalı okullarda taşıma sıkıntısı oluşmuş, öğrencilerimiz okullarına ulaşamamıştır" diye belirtildi.

Köy okullarının yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte bu yollar daha fazla kullanılmaya başlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Öğretmenlerimiz ve taşımalı öğrencilerimiz her gün bu yolları kullanmak zorunda kalmıştır. Onarılmayan ya da güvenli hale getirilmeyen yollarda öğretmen ve öğrencilerimiz risk altında bırakılmıştır" denildi.

Espiye, Güce, Dereli, Doğankent'te bulunan bir çok köy okulu bu risklerle karşı karşıya kalarak eğitim öğretim yılına başlamak zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Sendika olarak tespit ettiğimiz; Espiye ilçemiz Gelevera deresi üzerinde bulunan 5 köy okulu güvencesiz olan bu yollarda her gün eğitim vermeye çalışmaktadır. Sel bölgesinde görev yapan eğitim emekçileri ile yaptığımız görüşmelerde yolların kendilerine güven vermediğini, en küçük yağışta dahi yolların daha tehlikeli hale geldiğini, can güvenliklerinin olmadığını ifade etmektedirler. Eğitim-Sen olarak bu yolları kullanmak zorunda kalan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin can güvenliğinin sağlanmadığını kamuoyu ile paylaşarak, bu yolların zaman kaybetmeden güvenli ve kullanılabilir hale getirilmesi için sorumluları göreve çağırıyoruz. Aksi takdirde bu risklerin oluşturabileceği bir olumsuzluğun hesabı verilemez" diye vurgulandı.