3 Ekim 2024 Perşembe

Günay: Birlikte mücadeleye devam edeceğiz 

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan HDP Sözcüsü Günay, 90'lardaki gözaltında kaybetme politikalarının yerini bugün iktidarın hapishanelere yönelik düşman politikalarının aldığını kaydetti. Günay, başta Tuğluk olmak üzere hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi. Ülkenin dört bir yanına yayılan direnişleri selamlayan Günay, birlikte mücadele ile direnişlerin süreceğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Günay, HDP'ye yönelik saldırılar, ekonomik kriz ve diğer birçok konuya değindi.

Yüreğir ilçe binasına yönelik saldırıya tepki gösteren Günay, bir direniş ve mücadele geleneğinden geldiklerini bu nedenle saldırıların kendilerini yıldıramayacağını kaydetti. 

Hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Günay, iktidarın 90'lardaki faili meçhul cinayetlerin yerini hapishane yönelik düşman politikalarının aldığına dikkat çekti ve ekledi: "Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün hasta mahpuslar bir an önce salıverilmeli, serbest bırakılmalı hasta mahpuslara yönelik düşmanca ve intikam politikalarından vazgeçilmelidir."

HDP'nin Türkiye demokrasisi için vazgeçilmez ve aynı amanda umut adresi olduğunu herkesin çok iyi bildiğini söyleyen Günay, "Geçen hafta siyasi bloklar arasında yaşananlar bu gerçeği bir kez daha ispatladı. Çizilmiş çemberi aşamayan, resmi kodların ötesine geçemeyen, inkar zihniyetini aşamayan bu siyasetin Türkiye'ye bir hayrı yoktur. Bizler siyaseti diyalog, müzakere ve çözüm sanatı olarak görüyoruz., O yüzden siyasi partilerin birbirleriyle istişare halinde olması, görüşmesi elbette önemli ve anlamlıdır. Ancak çerçevesini iktidarın belirlediği, kimin katılıp katılmayacağını dahi milliyetçi dayatmaların belirlediği buluşmalar ülkenin sorunlarına çözüm olmaz. Ülkenin sorunlarını derinleştirir, kalıcı bir çözüm anlayışını gerçekleştirmez" diye konuştu. 

İktidarın kaynakları saraya, savaşa, yandaşa ve talana aktararak halkı yoksulluğa sürüklediğinin altını çizen Günay, şöyle devam etti: "Emekçiler ve işçiler işten atılma, şiddete maruz kalma, işsiz kalma tehdidine karşı direnmeye devam ediyorlar. Emekçilerin haklı talepleri bir an önce karşılanmalıdır. Bizler HDP olarak işçi direnişlerinde yer almaya, emekçi yoldaşlarımızla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Onların talepleri bizlerin de talebidir. Bizler mücadele etmeye devam edeceğiz, çünkü bu ülkenin geleceği emek mücadelesinde, bu ülkenin geleceği işçi ve emekçiler için hakça ve adilane bir paylaşımın, insan onuruna yakışır çalışma koşullarının düzenlenmesinde elbette olacaktır. Bizler bunun farkındayız. Bu nedenle devam eden bütün grevlerde, onlarla yan yana omuz omuza mücadele ettik. Her yerde il ve ilçe örgütlerimiz ve yine her yerde vekil arkadaşlarımız direnen işçilerle birlikte mücadele etti bugüne kadar, bundan sonra da direnmeye devam edecektir."