3 Ekim 2024 Perşembe

Hakkari merkez ve köylerinde çok sayıda kişi gözaltı alındı

Hakkari merkez ve köylerinde yapılan baskınlarda engelli ve yaşlıların da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Hakkari merkeze bağlı mahallerde ve Çukurca ilçesine bağlı Cevizli köyünde sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda Derviş Aydoğdu, Nimet Önal, Süleyman Erol adlı 3 engelli kişinin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Hakkari merkezde yapılan ev baskınlarında 9 kişinin gözaltına alındı. Gözaltına alınanların çoğunun yaşlı ve hasta olduğu belirtildi.

Gözaltı sayısının artabileceği kaydedilirken, köyde telefonların çekmemesinden dolayı gözaltına alınanlara ilişkin net bilgi alınamadı.

Gözaltına alınan ve isimleri öğrenilen kişiler şöyle: "Derviş Aydoğdu, Nimet Önal, Süleyman Erol, Nihat Karataş, Vahit Akın, Cuma Dönmez ve Rehmi Özdemir."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Hakkari merkez ve Cevizli Köyü'nde yapılan operasyonla çok sayıda yurttaşın gözaltına alındığı bilgisi tarafımıza ulaştı. Aralarında engelli ve yaşlıların da olduğu kişilerin durumu hakkında bilgi alamayan ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.