3 Ekim 2024 Perşembe

'Hasta tutsak Ekim Polat'a özgürlük'

İHD İzmir Şubesi, 23 yaşındaki hasta tutsak Ekin Polat'ın, rahatsızlıkları nedeniyle kalp krizi ve felç riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti, serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Minasa Akhisar T Tipi Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Ekim Polat'ın sağlık durumuna dikkat çekti.

Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan İHD Yöneticisi Ahmet Çiçek, Akhisar T Tipi Hapishanesi'nde kalan 23 yaşındaki Polat'ın, KOAH hastalığı, kemik erimesi rahatsızlıkları olduğunu belirtti. Çiçek, bir yıl önce kalp krizi geçiren, kanser olma ve felç geçirme riski ile karşı karşıya olan aynı zamanda da hipofiz hormon tedavisi gören Polat'ın tedavisinin yapılmadığını söyledi.

ATK'nın ilgilenmediğini ve ret kararı verdiğini hatırlatan Çiçek, Polat'ın hak ihlallerini protesto etmek için üç kez açlık grevi eylemi yaptığını da anımsattı.

Çiçek, ailesi tarafından derneğe yapılan başvurular üzerine yetkili kurumlarla yazışmalar yaptıklarını bildirerek, Polat'ın durumunu yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi.