14 Ekim 2024 Pazartesi

'Hayvan dostlarımızı yaşatacağız'

Eskişehir'de, Gebze'deki hayvan katliamına karşı yürüyen hayvan hakları savunucuları yasa iptal edilene dek mücadele edeceklerini ve katillere rağmen hayvanları yaşatacaklarının altını çizdi.

Gebze'de yaşanan hayvan katliamına ilişkin Eskişehir'de açıklama yapıldı. Gebze Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önünde çok sayıda sokak hayvanının ölü bulunmuştu. 

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla İsmet İnönü Caddesinden Köprübaşına yapılan yürüyüşte, Merve Akbulut AKP ve MHP'nin oylarıyla Meclis'ten geçen katliam yasasının daha 2,5 ay önce yürürlüğe girdiğini ve girdiği günden beri birçok yerde katliamların yaşandığını hatırlattı. Akbulut, "Kalamış'ta onlarca kediyi, kirpiyi ve martıyı zehirleyen kişi ya da kişiler yine AKP ve MHP'nin katliam yasasından güç aldı. Tüm bu katliamların sonunda suçlular cezalandırılmadı. Zaten ceza almayacaklarını bildikleri için, zaten sizin katliam yasanıza güvendikleri için bu katliamları yaptılar" dedi.

Akbulut, "Gebze'de ortaya çıkan gerçekler, katliam yasasını uygulatmamak için bir arada hareket etmek zorunda olduğumuzun bir kanıtı. Maruz kaldığımız korkunç katliam görüntülerinin bizleri çaresiz hissettirmesine izin vermeyeceğiz, öfkemizi diri tutarak bu yasanın uygulanmasını durdurmak için var gücümüzle çabalayacağız. Biz bu vahşeti durdurmak zorundayız. Unutmayın! AKP-MHP iktidarının Katliam Yasası yürürlükten kalkana kadar mücadeleden tek bir geri adım atmayacağız! Niğde'de, Altındağ'da ve bugün Gebze'de yaşananların bir daha yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşanan katliamın her bir sorumlusu tek tek hesap verene kadar elimiz yakalarında olacak" ifadelerini kullandı.

Yasanın bir an önce iptal edilmesi çağrısında bulunan Akbulut, "Elbette biz yasa iptal edilinceye kadar elimiz kolumuz bağlı beklemeyeceğiz. Katillere rağmen, katillere karşı hayvan dostlarımızı yaşatacağız" dedi.