14 Ekim 2024 Pazartesi

Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Ceza infaz sisteminde yapılacak değişikliklere ilişkin bilgi veren Adalet Bakanı Tunç, "2 yıl altında ceza alan 1 yıl koşullu 1 yıl da denetimli serbestlik olunca hiç yatmamış oluyor. Burada belli bir süre cezaevinde kalması gerektiği önerdiğimiz bir husustu" dedi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde yapılacak değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. İki yılın altındaki suçlar bakımından, yatarının olmamasının kamuoyunda büyük bir rahatsızlığa neden olduğunu öne süren Tunç, "2 yıl altında ceza alan 1 yıl koşullu 1 yıl da denetimli serbestlik olunca hiç yatmamış oluyor. Burada belli bir süre cezaevinde kalması gerektiği önerdiğimiz bir husustu" dedi. 

"Koşullu salıverilme", "iyi hal indirimi" konularında da değişiklik yapılacağını söyleyen Tunç, "Burada salt indirim için duruşmadaki hal tavırların indirime esas olamayacağına dair düzenleme yaptık ama bu da sorunu ortadan kaldırmadı. İyi halle ilgili konuyu da değerlendiriyoruz" diye konuştu. Tunç, Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bir değişikliğin söz konusu olmayacağını belirtti. 

Diyarbakır'da katledilen ve failleri gizlenen Narin Güran soruşturmasına ilişkin son durumu aktaran Tunç, iddianame sürecinin başladığını bildirerek, "Soruşturma son aşamada. Kimin hangi dakikada nerede olduğu belirlenmiş durumda" dedi.

Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü iddia eden Tunç, "Tutuklular var, adli kontrollü olan şüpheliler var. Şüpheliler konusunda tekrar ifadelerin alınması söz konusu oldu. Tespit edilen kamera görüntüleri oldu. TÜBİTAK incelemeleri yapıldı. HTS kayıtları tespit edildi. Daraltılmış baz çakışması dediğimiz bilirkişi incelemesi ile önemli verilere de ulaşıldı. Narin evladımızın katilleri yargı önünde hesap verecek. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. Son değerlendirmeler yapılıyor. Kimin, hangi dakikada, nerede olduğu, hangi evde kimlerin beraber olduğu tek tek belirlendi. Dosya gizli, soruşturma gizli. Oda oda herkesin nerede olduğu belirlendi" ifadelerini kullandı.