30 Eylül 2024 Pazartesi

İbrahim Gökçek, Yamanlar sokaklarında anıldı

ESP İzmir İl Örgütü, Yamanlar'da yürüyüş yaparak, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in uğurlanmasına yönelik polis saldırısını kınadı, "Çok iyi bilsinler ki, bizlerin de bir öfkesi var. Sıra bize geldiğinde onları  kimse koruyamayacak. Bugün binlerce İbrahim'iz ve İbrahim'in hesabını soracağız" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, Bayraklı'nın Yamanlar Mahallesinde yürüyüş yaparak, ölüm orucu direnişine ara verdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesine yönelik saldırıyı protesto etti.

"İbrahim Gökçek ölümsüzdür" yazılı dövizlerle, sokak sokak dolaşarak halka yönelik konuşma yapan sosyalistler, dünün yezidlerinin bugün yeniden Kerbela'yı yaşatmak istediklerini kaydetti. "Bizler İmam Hüseyin'in, zulme boyun eğmeyenlerin yoldaşları olarak tekrar onlara karşı savaşacak, mazlumun yanında olacağız. Haklının yanında yer alacağız" dedi.

Konuşmalarda, şunlar kaydedildi: "İbrahim Gökçek'in cenazesine ve cemevine saldıranlar bugünün yezidleridir.  Orada dövüşenler ise dostumuz, yarenimiz, kardeşimiz, yoldaşlarımızdır. İktidar bir kez daha ölülerimize, mezarlarımıza, ibadethanelerimize saldırarak halklara düşmanlığını gösterdi. AKP iktidarı bir kez daha kendini bu şekilde var etmeye çalıştı. Bizler çok iyi biliyoruz ki bu öfke halklarımıza karşı bir öfkedir. Bu öfke ezilenlere bu öfke sömürülenlere karşı bir öfkedir. Çok iyi bilsinler ki, bizlerin de bir öfkesi var. Sıra bize geldiğinde onları kimse koruyamayacak. Bugün binlerce İbrahim'iz ve İbrahim'in hesabını soracağız."

"İbrahim Gökçek ölümsüzdür" sloganlarının atıldığı eylemde, Grup Yorum’un ezgileri dilendi.