3 Ekim 2024 Perşembe

İzmir'de Adalet Nöbeti sürüyor

İzmir Barosu önünde Adalet Nöbeti'ni sürdüren aileler, hapishanedeki zulme son verilmesi çağrısında bulundu. 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için ailelerin İzmir Barosu önünde başlattığı Adalet Nöbeti 5. gününde devam ediyor. Tutuklu anneleri "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" yazılı dövizleri taşıyarak, nöbetlerini sürdürüyor. Aileler, kamuoyunun seslerini duymasını ve diğer tutuklu annelerinin de yanlarında olmasını istedi.

5 gündür çocukları için nöbette olduklarını söyleyen Hanım Sever, hapishanedeki tecridin kaldırılması, hasta ve tahliyesi yapılmayan tutuklar için mücadele ettiklerini söyledi. Sever, Aysel Tuğluk'un da ağır hasta tutuklu olduğunu ve tahliye edilmediğine dikkati çekerek, "Tuğluk gibi binlerce hasta tutuklumuz var. Hasta çocuklarımızı doktora götürmüyorlar, tedavi ettirmiyorlar. Yakınlarımız cezaevlerinde ölüyor. Birçoğunu tek hücreye koyuyorlar. İşkence ve her türlü baskıyı onlara yapıyorlar. Öldürüyor sonra da 'intihar' etti diyorlar. Artık bu zulme son verilsin" dedi.

Sever, çocukları cezaevinde olan tüm ailelerin nöbete katılmasını isteyerek, "Çocukları için bizim yanımıza gelsinler. Herkes sesimizi duysun. Elimizden geldiğince bunu devam ettireceğiz. Çocuklarımız bırakılmayana kadar buradan kalkmıyoruz. Çocuklarımız bırakılmazsa tüm sokak ve caddelerde olacağız. Neresi olursa oraya gideceğiz ve her yere başvuracağız" diye konuştu.

Tutuklu annesi Fatma Sürme de, "Çocuklarımız zindanlarda ve tecrit altında. Bu zulme son vermek için birlikte mücadele etmeliyiz" diye seslendi.