3 Ekim 2024 Perşembe

Kadir Şeker'in avukatları 12,5 yıl hapis cezasına itiraz etti

Konya'da Ayşe D'ya şiddet uygulayan Özgür Duran'ı engellemeye çalışırken ölümüne neden olan Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kadir Şeker'in avukatları Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yaptı.

Konya'da Ayşe D'ya şiddet uygulayan Özgür Duran'ı engellemeye çalışırken kazara ölümüne neden olan Kadir Şeker'e, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

CUMHURİYET SAVCILIĞI İTİRAZDA BULUNDU
Mahkemede verilen mütalaada haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanmasını talep eden Cumhuriyet Savcılığı, cuma günü Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne verilen karar için itiraz edip, talebini yeniledi.

AVUKATLARI KARAR İTİRAZDA BULUNDU
Kadir Şeker'in avukatları da yerel mahkemenin verdiği hapis cezası ve tutukluk halinin devamı kararına itiraz için bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlarından Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir Şeker bir kadına yardım etmek isterken meydana gelen olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiğini belirterek, "Kadir Şeker için istinaf mahkemesine itiraz dilekçesi verdik. Ayrıntılı istinaf dilekçemizi de gerekçeli kararın bize tebliğinin ardından sunacağız. Ayrıca Kadir Şeker'in tutukluk halinin devamına da itiraz ettik" dedi.