28 Eylül 2024 Cumartesi

Madencilerin yürüyüşü 4. gününde: Yanımızda olun

DGD-Sen ve İnşaat-İş'in de katılımıyla yürüyüşünü sürdüren madenciler, kamuoyuna yürüyüşlerine destek verme ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Bağımsız Maden-İş üyesi Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 34., Ankara'ya yürüyüşü ise 4. gününde. Manisa'nın Salihli ilçesinden yola çıkan madenciler ücretlerinin Soma ortalamasına çekilmesi, madende işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması ve işten atılan madencilerin işe geri alınması talebiyle yürüyor. 

Yürüyüş sırasında direnişleri de selamlayan madenciler, 72 gündür direnen Polonez işçilerini "Polonez işçisi yalnız değildir" sloganlarıyla selamladı. 

ACAR: SINIF DOSTLARIMIZI ÇAĞIRIYORUZ
DGD-Sen ve İnşaat-İş de 3. gününde yürüyüşe katılmıştı. Mola yerinde yapılan kısa açıklamada söz alan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, "Buradaki direniş ilk günkü gibi aynı heyecan ve kararlılıkla devam ediyor. Ankara'yı adımlıyorlar, Manisa'nın her  köşesinde yürüyerek devam ettiler. Ankara'daki sınıf dostlarına, sendikalara, emek hakkını alsın, çalışanlar hakkını alsın, holdingler patronlar yeteri kadar semirdi, daha fazla büyüyüp hayatımızı  kuşatmasın diyen herkesi madencilerle birlikte yürümeye, haklı davasında taraf olmaya çağırıyoruz" dedi. 

GİDER: OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ
İnşaat-İş örgütlenme uzmanı Deniz Gider de, "madencilerin yolu yolumuzdur" diyerek yürüyüşe katıldıklarını dile getirdi. Direniş taleplerini hatırlatan Gider, "En insani talepler için yola çıktılar. Bu yolda yalnız yürümeyecekler, omuz omuza olacağız, yanlarında olacağız. Mutlaka ve mutlaka biz kazanacağız" ifadelerini kullandı. 

ÇAKIR: BİZİ BİN PARÇAYA DA BÖLSENİZ İŞÇİLERİN YANINDAYIZ
Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır da dayanışma içinde olan DGD-Sen ve İnşaat-İş'e teşekkür etti. Kamuoyunu yürüyüşe destek vermeye çağıran Çakır, "Çünkü bir avuç insana bin avuç insanı köle yapmaya çalışıyorlar. Biz de bu sendikamız olarak hayır diyoruz. Bizi kırk parçaya da bin parçaya da bölseniz Bağımsız maden-İş olarak işçilerin haklı mücadelelerinin yanında olacağız" dedi. 

"Direne direne kazanacağız" sloganıyla açıklama sona ererken yürüyüş yeniden başladı. Madencilerin bugünkü yürüyüş noktası Kula olacak.