30 Eylül 2024 Pazartesi

PSAKD, Gazi Cemevi'ne yapılan polis saldırısını yargıya taşıyor

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin getirildiği Gazi Cemevi'ne yapılan polis saldırısına tepkiler sürüyor. İHD İstanbul Şubesi saldırıyı gerçekleştirenlerin suç işlediğini belirtirken, PSAKD Genel Merkezi saldırıyı yargıya taşıyacağını açıkladı.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin getirildiği Gazi Cemevi'ne yapılan polis saldırısına tepkiler sürüyor. 

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek‘in Gazi Cemevi‘ndeki cenaze törenine ve vasiyeti üzerine yapılmak istenen yürüyüşe polis biber gazıyla saldırmış, onlarca kişiyi gözaltına almış ve cenazeyi kaçırmıştı. Gazi Cemevi'nin kapıları kırılmış, morguna zarar verilmişti.

PSAKD Genel Merkezi, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in uğurlanmasına ve Gazi Cemevine yapılan polis saldırısını yargıya taşıyacağını duyurdu.

Açıklamada, "Alevilerin ibadethanesine saldırmak kimsenin haddi değildir. Açıkça uyarıyoruz ki, bir daha ibadethanemize en ufak bir saygısızlık yaparsanız, gerekeni yaparız" denildi. 

"Buraya gelen her kim ise mihmanımızdır, mihman da Ali'dir. Mihmanımıza saygısızlık yaptırmayız" denilen açıklamada, "Tüm yetkililere sesleniyoruz. Aklınızı başınıza devşirin. Bu ülke hepimizin, bu topraklarda yüzyıllardır hep birlikte yaşıyoruz. Biz Aleviler gerilim istemiyoruz. Ama cemevimize yapılan saygısızlığa asla tahammül etmeyeceğiz. Gazi Cemevimize yapılan bu saygısızlığı, bu hakareti yargıya taşıyacağız. İstanbul emniyetinin bu tutumu hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

İHD İSTANBUL ŞUBESİ: SALDIRANLAR SUÇ İŞLEMİŞTİR
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi de bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Açıklamada, "İbrahim Gökçek'in haklı taleplerine kulaklarını tıkayarak ölümüne sebep olanlar, bu defa da naaşına saldırarak, babasını, avukatlarını, yakınlarını gözaltına alarak suç işlemişlerdir. İnsan hakları savunucuları olarak;  bu saldırıya derhal son verilmesini, cenaze töreninin İbrahim Gökçek'in vasiyeti ve ailesinin isteği doğrultusunda gerçekleşmesi önündeki engellerin kaldırılmasını, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmalarını,  manevi değerlere saygı göstermeyen ve hukuka aykırı olarak güç kullanan emniyet görevlileri ve yetkililer hakkında idari ve cezai işlem başlatılmasını ve Sultangazi Cemevine verilen zararın tazmin edilmesini sağlamak üzere,  devleti yönetenleri göreve çağırıyoruz" denildi.