3 Ekim 2024 Perşembe

SES: 112 sağlık emekçilerinin acil çağrısına kulak verin

SES İzmir Şubesi, bir basın toplantısı düzenleyerek 112 Acil Sağlık Servisi çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Açıklamada, acil sağlık emekçilerinin şiddetle en çok karşıya karşıya gelen ve en ağır çalışma koşullarına sahip olan emekçilerden olduğu vurgulandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, 112 Acil Sağlık Servisi çalışanlarının sorunlarına dair bir basın toplantısı düzenledi. Şube binasında gerçekleşen toplantıda, "Alo 112 sesimizi duyan var mı? 112 sağlık emekçilerinin acil çağrısına ses verin" pankartı asıldı.

'SALDIRGANLARLA MAHKEMEDE YÜZ YÜZE GELMEK İSTEMİYORUZ'
Açıklamayı yapan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, 112 ekiplerinin vakaya çıkarken tamamen bir bilinmezliğe gittiğini söyledi. Batmaz, ateşli silah ve kavgaları içeren vakalarda 112 emekçilerinin öne sürüldüğüne dikkat çekerek, polisin sağlık emekçilerini savunmasız bıraktığını kaydetti. 112 emekçilerinin Beyaz Kod vermekten kaçındıklarını aktaran Batmaz, pek çok sağlıkçının saldırganlarla mahkemede yüz yüze gelmek istemediğini ifade etti.

'112 ÇAĞRILARININ YÜZDE 95'İ ASILSIZ'
112 çağrı merkezlerine gelen çağrıların yüzde 95'ini asılsız olduğunu dile getiren Batmaz, asılsız çağrıların iş yükünü arttırdığına ve gerçek acil ihtiyacı olanların hizmete ulaşımını engellediğine işaret etti.

Batmaz, "Pandemi döneminde hizmet içi eğitimler verilemediğinden dolayı sahada bilgi ve tecrübesi olmayan personelin ambulansta çalışması, hasta-çalışan sağlığı ve güvenliği açısından ciddi risk oluşturmaktadır. Hastane acillerinde hastayı teslim edecek muhatap bulunamamakta, tartışmalar yaşanmaktadır. Bu nedenle hasta teslimlerinde görev ve sorumluluklar netleştirilmelidir" ifadelerini kullandı.