3 Ekim 2024 Perşembe

Taciz soruşturmasında İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Ortaokul Müdürü Mustafa Kartaler'in 10 öğrenciye tacizde bulunması suçundan tutuklanmasının ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt görevinden alındı.

Eskişehir'de Alpu Ortaokulu ve Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nda müdür olan Mustafa Kartaler, 10 öğrenciye cinsel tacizde bulunmaktan dün çıkarıldığı Beylikova Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ı görevden aldı. Hakan Cırıt'ın yerine ise İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman atandı. Mustafa Kartaler'in siciline rağmen 2 okula birden müdür olarak atanmasına karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nca soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu'nun da okul müdürü Mustafa Kartaler hakkında Eskişehir Valiliği'ne 2 Şubat'ta "uyarı yazısı" gönderdiği ortaya çıktı. Eskişehir Valiliği İl İdare Kurulu'na gönderilen yazıda "okul müdürü Mustafa Kartaler'in tehlike arz ettiği, daha önce de uyarı, kınama ve maaş kesme cezaları aldığı belirtilerek, "İlçemiz Alpu Ortaokulu olarak görev yapan Mustafa Kartaler hakkında rehber öğretmen F.G.'nin okul içerisinde yapmış¸ olduğu öğrenci görüşmelerinde ortaya çıkan kız öğrencilere uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiaları sebebiyle açılan soruşturma neticesinde, soruşturma süresi boyunca soruşturma seyrini etkilememek adına 5 Ocak 2022 tarihinden görevden uzaklaştırılmıştır.

Okul müdürü olarak görevlendirilen Mustafa Kartaler'in sicili incelendiğinde 3 Mart 2020 tarihinde hizmet duşunda devlet memurlarının itibar ve güven duygusunu saracak davranışlarda bulunmak suçlamasıyla uyarı, kınama ve maaş kesme cezalarını aldığı ve adı geçen şahsın evli olduğu halde 19 yaşında biriyle kaçtığı hususundan kaynaklı görevden uzaklaştırıldığı görülmektedir. Şahıs uygunsuz davranışları nedeniyle almış olduğu disiplin cezalarına rağmen halen okul müdürü olarak görev yapmaya devam etmekte ve öğrencilere tehlike arz etmektedir" denildiği öğrenildi.